Julian Assange a dat dovadă de „ingratitudine şi lipsă de respect“ faţă de Ecuador, susţine Ministerul ecuadorian de Externe

Julian Assange a dat dovadă de „ingratitudine şi lipsă de respect“ faţă de Ecuador, susţine Ministerul ecuadorian de Externe

FOTO: EPA EFE

Julian Assange a dat dovadă de ”ingratitudine şi lipsă de respect” faţă de Ecuador, în ciuda azilului acordat de această ţară la ambasada de la Londra, susţine Ministerul Ecuadorian de Externe, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Difuzând informaţii care falsifică adevărul, refugiatul şi asociaţii lui au dat dovadă încă o dată de ingratitudine şi lipsă de respect faţă de Ecuador, în loc să-şi manifeste gratitudinea faţă de ţara care l-a găzduit de aproape şapte ani”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Quito a denunţat în faţa unui raportor ONU, difuzarea de către site-ul WikiLeaks şi pe reţelele de socializare Twitter şi Facebook a unor fotografii, înregistrări video şi conversaţii private ale preşedintelui ecuadorian.

Portalul inapapers.org denunţă, în plus, presupuse fapte de corupţie atribuite preşedintelui ecuadorian Lenin Moreno, care le-a respins şi a afirmat, fără să dea nume, că le cunoaşte originea.

Julian Assange se află în ambasada Ecuadorului din 2012 după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia el ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.

Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017 însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică. El se teme că va fi extrădat în SUA dacă va fi arestat în Marea Britanie pentru a fi judecat privind publicarea de către Wikileaks a unor documente clasificate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările