Israelul este acuzat că a asasinat un fost parlamentar sirian în Podişul Golan

Israelul este acuzat că a asasinat un fost parlamentar sirian în Podişul Golan

FOTO EPA-EFE

Regimul de la Damasc acuză Israelul că l-a asasinat pe un reprezentant al său în partea siriană a Podişului Golan. Victima este un parlamentar care ar fi fost împuşcat fatal de un lunetist israelian în apropierea casei sale, nu lângă frontiera cu Israel, relatează RFI.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regimul liderului sirian Bashar al-Assad acuză Israelul că l-a asasinat pe Midhat Saleh, reprezentantul Parlamentului sirian în Podişul Golan. Saleh, scrie presa de la Damasc afiliată regimului al-Assad, a fost împuşcat de un lunetist israelian în apropierea casei sale.

Potrivit presei israeliene, care citează surse militare anonime, Midhat Saleh avea legături strânse cu Gardienii Revoluţiei din Iran. Acest parlamentar sirian şi organizaţia iraniană ar fi colaborat pentru stabilirea unor infrastructuri militare de-a lungul frontierei cu Israel.

Midhat Saleh a fost parlamentar timp de 20 de ani. El a petrecut 12 ani după gratii în Israel, fiind găsit vinovat de faptul că procura mine şi alţi explozibili în intenţia de ucide civili şi militari israelieni, precum şi pentru tentativa de răpire a unui soldat israelian. Saleh s-ar fi dedat acestor fapte după ce a aderat la „Mişcarea rezistenţei siriene din Golan”.

Israelul încă nu a reacţionat oficial în cazul Midhat Saleh.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările