Erdogan ameninţă că va expulza zece ambasadori, printre care cei ai SUA, Franţei şi Germaniei: Ce l-a deranjat pe liderul turc

Erdogan ameninţă că va expulza zece ambasadori, printre care cei ai SUA, Franţei şi Germaniei: Ce l-a deranjat pe liderul turc

Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ameninţă să expulzeze ambasadorii a zece state - între care Franţa, Germania şi Statele Unite -, în urma unui apel la eliberarea opozantului Osman Kavala lansat de către aceste zece ţări, potrivit presei turce, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am transmis Ministerului nostru de Externe că nu ne putem permite să-i găzduim în ţara noastră. Este datoria voastră să daţi o lecţie din partea Turciei?”, a denunţat Recep Tayyip Erdogan, citat de mai multe publicaţii turce.

Zece ţări occidentale au îndemnat, într-un comunicat comun, luni seara, la o „soluţionare dreaptă şi rapidă în dosarul” Osman Kavala, un editor şi mecena turc care a devenit oaia neagră a regimului Erdogan.

Osman Kavala este încarcerat de patru ani fără să fie judecat.

Osman Kavala, care a susţinut manifestaţiile organizate în Parcul Gezi în 2013, este acuzat de „tentativă de răsturnare a Guvernului”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările