VIDEO Atac cu rachete la Kabul în timp ce preşedintele Ashraf Ghani aşteaptă un răspuns la oferta sa de pace UPDATE

VIDEO Atac cu rachete la Kabul în timp ce preşedintele Ashraf Ghani aşteaptă un răspuns la oferta sa de pace UPDATE

Atac cu rachete la Kabul FOTO EPA-EFE

Mai multe rachete au fost lansate marţi dimineaţa în direcţia oraşului Kabul, unde un atac a avut loc în timp ce preşedintele Ashraf Ghani încă aşteaptă un răspuns din partea talibanilor la oferta sa de pace.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Circa şase ore a durat atacul de la Kabul. Misiunea NATO din Afganistan a anunţat că 30 de obuze de mortiere au fost trase asupra capitalei afgane, „din două poziţii distincte, dar apropiate“. Patru atacatori au fost ucişi şi alţii cinci s-au predat. Comandantul garnizoanei Kabul, generalul Murad Ali Murad, a declarat, într-o conferinţă de presă, că „şase civili şi soldaţi au fost răniţi“ în acest atac revendicat de organizaţia teroristă Statul Islamic.

- Ştirea iniţială

Mai multe explozii au fost auzite în cartierul diplomatic din capitala Afganistanului, au afirmat martori şi un oficial din cadrul forţelor de securitate. Sursele citate de Reuters au precizat că exploziile au fost provocate de rachete lansate din afara oraşului, unele căzând lângă palatul prezidenţial, în jurul unor clădiri de ambasade şi ale guvernului.

Cel puţin zece rachete au vizat Kabulul, potrivit unui corespondent AFP de la faţa locului. 

Un alt corespondent spune că a văzut mai multe elicoptere militare în apropierea unei moschei din centrul vechi al oraşului, dar şi mai muţi membri ai forţelor de ordine în apropierea stadionului.

„Un grup de terorişti a preluat controlul asupra unei clădiri din Reka Khana şi a lansat mai multe rachete în direcţia Kabulului“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Najib Danish.

„Două persoane au fost rănite. Forţele de securitate luptă împotriva teroriştilor“, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Kabul, Hashmat Stanikzai, a confirmat că lupte sunt în curs de desfăşurare în apropierea unei moschei. „Poliţia a încercuit zona“, a afirmat el.

Rachetele au fost lansate în momentul în care a fost Ashraf Ghani ţinea un discurs cu prilejul începerii sărbătorii musulmane Eid.

Acest atac are loc la două zile după anunţul lui Ghani cu privire la încheierea unui armistiţiu de trei luni cu talibanii începând de luni, cu condiţia ca aceştia să întrerupă luptele.

Doi comandanţi ai talibanilor au afirmat însă că acordul de încetare a focului a fost respins şi că atacurile împotriva guvernului şi a aliaţilor săi occidentali vor continua. Atacul din Kabul încă nu a fost revendicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările