Al treilea om din ierarhia Vaticanului ar putea fi judecat pentru „agresiuni sexuale“

Al treilea om din ierarhia Vaticanului ar putea fi judecat pentru „agresiuni sexuale“

George Pell FOTO The Sydney Morning Herald

Cardinalul George Pell, fost episcop de Sydney şi al treilea om de la Vatican începând din 2014, ar putea fi judecat pentru abuzuri sexuale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistratul înscărcinat de dosarul Pell a concluzionat că există suficiente probe pentru deschiderea unui proces pe numele actualului ministru de Finanţe al Vaticanului, transmite Le Point.

Inculpat în iunie 2017 de Poliţia statului Victoria pentru „agresiuni sexuale“ în perioada 1970-1980, un tribunal din Melbourne va decide în următoarele săptămâni dacă George Pell trebuie trimis în judecată. Audierile au început astăzi, cu înfăţişarea unor presupuse victime.

„Aceste audieri, indiferent de ce se va întâmpla, sunt importante. Ele arată că oricine, indiferent de rang, poate să se confrunte cu justiţia“, este de părere Cathy Kezelman, preşedinta Blue Note Foundation, angajată în susţinerea persoanelor care au suferit în copilărie din cauza agresiunilor sexuale.

„Este un pas important după ani lungi de tăcere în privinţa agresiunilor sexuale“, a adăugat ea.

Conform Comisiei regale de anchetă înfiinţate de Guvernul australian în 2012, 7% dintre preoţii australieni din perioada 1950-1970 fac obiectul unor investigaţii de abuzuri sexuale.

În vârstă de 76 de ani, George Pell este cel mai cunoscut cap al Bisericii Catolice din Australia.

El este vizat de numeroase plângeri de agresiuni sexuale, delicte pe care le respinge. „Ideea de agresiune sexuală îmi este odioasă“, s-a apărat el.

Cardinalul este acuzat, între altele, că a apărut nud în faţa unor copii şi că i-a atins cu intenţii de natură sexuală. Mai mult, el i-ar fi protejat pe cinci preoţi acuzaţi de pedofilie.

Întrebat în legătură cu acest subiect, Papa Francisc a spus că nu vrea să ia o decizie înainte de pronunţarea justiţiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările