Adevărul LIVE. S-a deschis sezonul tulburărilor civile? Pot dărâma şi ordinea civilă?

S-a deschis sezonul tulburărilor civile? Pot dărâma şi ordinea civilă?

Avem aşa: sezonul protestelor anti-rasism, sezonul protestelor anti-tradiţie sclavagist, proteste anti-poliţie. Cel puţin asta ar fi enumerarea sumară.

Puteţi urmări şi comenta emisiunea AICI

Beneficiind de o fabuloasă acoperire mediatică, punând sub semnul întrebări aproape toate instituţiile existente în ţările democratice, instituţii de forţă menite să apere ordinea constituţională şi creditate ca ultimă pavăză pentru apărarea vieţii şi bunăstării cetăţenilor.

Dar asta, brusc, apare ca învechit, depăşit, aparţinând unei logici trecute bazate pe tradiţiile unor societăţi a căror bogăţie şi putere s-au bazat pe exploatarea - adeseori plină de episoade teribile - a celor consideraţi atunci drept sub-oameni şi care acum au ocazia să-şi exprime frustrările.

Asta este explicaţia sau totul este preludiul pentru campania electorală americană în care apare deja accente de o violenţă nemaiauzită, cum este avertismentul de acum a lui Joe Biden vestind o eventuală intervenţie a armatei dacă Trump nu va accepta rezultatul urnelor?

Despre ce e vorba? Vă invităm să aflaţi un posibil răspuns în dialogul pe care jurnalistul Cristian Unteanu îl va avea cu Costin Georgescu, fost şef al SRI, pe Adevărul LIVE începând cu ora 13.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările