Zelenski mulţumeşte SUA pentru ajutorul acordat Ucrainei în aceste „vremuri dificile”

Zelenski mulţumeşte SUA
pentru ajutorul acordat Ucrainei în aceste „vremuri dificile”

Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit miercuri Statelor Unite pentru „ajutorul lor în aceste vremuri dificile” primindu-l pe secretarul de stat american Antony Blinken, pe fondul unor temeri cu privire la o invazie rusă, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aş vrea să vă mulţumesc” pentru „susţinere, pentru ajutorul militar acordat Ucrainei şi pentru creşterea acestui ajutor (...), mai ales în aceste vremuri dificile”, a declarat Volodimir Zelenski.

„Noi alocăm fonduri-record, de la independenţă, în susţinetea armatei noastre, însă înţelegem că pentru a avansa rapid, pentru a moderniza armata, trebuie ajutor, mai ales în aceste vremuri dificile”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Statele Unite au anunţat miercuri că au deblocat un ajutor suplimentar în domeniul securităţii, destinat Ucrainei, în valoare de 200 de milioane de dolari.

Washingtonul a furnizat Kievului ajutoare militare în valoare de 450 de milioane de dolari, înainte de desfăşurarea, la sfârşitul lui 2021, a zeci de mii de militari ruşi la frontiera ruso-ucraineană.

Administraţia Biden a anunţat în mai multe rânduri că este pregătită să ajute militar Ucraina, o schimbare în contextul în care SUA au fost mult timp îngrijorate de furia Rusiei, în cazul acordării unei asistenţe occidentale vecinului şi adversarului ucrainean al acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările