Vaccinul anti-COVID-19 al cercetătorilor de la Oxford s-a împotmolit. Cele 6 maimuţe care au primit vaccinul s-au infectat

Vaccinul anti-COVID-19 al cercetătorilor de la Oxford s-a împotmolit. Cele 6 maimuţe care au primit vaccinul s-au infectat

FOTO Guliver / Getty Images / Scott Olson

Toate cele şase maimuţe care au primit vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de cercetătorii de la Oxford au contactat boala după ce anterior se raportase că acestea au devenit imune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii de la Oxford au recunoscut că vaccinul dezvoltat nu este deocamdată eficient pentru a opri răspindirea virusului COVID-19. Testele recente pe animale au dus la împolnăvirea a şase maimuţe. 
 
Dezvăluirea a fost făcută de Dr. William Haseltine, fost profesor de la Harvard Medical School, în Forbes: „Toate maimuţele vaccinate au fost infectate atunci când au intrat în contact cu virsul. Nu a existat nicio diferenţă în cantitatea de ARN viral detectat din secreţiile nazale la maimuţele vaccinate în comparaţie cu animalele nevaccinate, prin urmare toate animalele vaccinate au fost infectate.”
 
Anterior, New York Times raportase că şase maimuţe care au primit un vaccin dezvoltat la Universitatea din Oxford sunt sănătoase şi că nu au niciun simptom al bolii după expunerea susţinută, timp de 28 de zile, la coronavirus. Experimentul pe maimuţe a fost realizat la sfârşitul lunii martie, de către oamenii de ştiinţă de la Laboratorul Rocky Mountain din Hamilton.
 

Britanicii suplimentează dezvoltarea vaccinului cu 65,5 milioane de lire sterline

Scopul vaccinului este de stimula sistemul imunitar să creeze anticorpi speciali pentru a ataca virusul.
 
Vaccinul a intrat în primul său studiu clinic uman luna trecută. Au participat până acum 1.110 de subiecţi din Oxford, Southampton, Londra şi Bristol. Jumătate primesc vaccinul, în timp ce celorlalţi li se administrează o substanţă de control.
 
Ieri, guvernul britanic a anunţat o investiţie suplimentară de 65,5 milioane de lire sterline în studiile vaccinului dezvoltat la Oxford, potrivit Mediafax.
 
„Aceşti bani vor ajuta la producerea în masă a vaccinului, astfel încât, în cazul în care studiile actuale au succes, să avem suficiente doze pentru a începe vaccinarea populaţiei din Marea Britanie imediat. Marea Britanie va fi prima ţară care va avea acces la vaccin. De asemenea, pe lângă sprijinirea oamenilor de aici, vom putea pune vaccinul la dispoziţia ţărilor în curs de dezvoltare la cel mai mic cost posibil”, a declarat secretarul de stat Alok Sharma. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: