Universitatea Oxford caută voluntari care să se îmbolnăvească de COVID

Universitatea Oxford caută voluntari care să se îmbolnăvească de COVID

foto pixabay

Marea Britanie este prima ţară care a aprobat teste cu oameni. Universitatea Oxford a lansat încă din aprilie 2021 un studiu ce are la bază efectuarea de teste cu oameni infectaţi voluntar cu Covid.

În prezent, primul studiu din lume autorizat să testeze pe oameni efectele virusului care a blocat întreaga lume caută voluntari. Rolul acestora este de a contribui la dezvoltarea unor vaccinuri mult mai eficiente, relatează Digi24. 

 
Studiu se va desfăşura în două faze. În prima fază, cercetătorii britanici vor să afle cantitatea necesară de virus necesar pentru a declanşa o infecţie. A doua fază a studiului va avea ca rol determinarea răspunsului imunitar de care organismul are nevoie pentru a evita infecţia.
 
Cercetătorii vor să stabilească cu exactitate care e cea mai slabă infecţie posibilă pe care o vor face aproximativ jumătate dintre voluntarii expuşi la Covid, astfel încât aceştia să fie asimptomatici sau să aibă o formă uşoară a bolii. Toţi voluntarii vor fi expuşi la doza de infecţie pentru a identifica ce niveluri de anticorpi sau celule T imune are nevoie organismul pentru a preveni infecţia. 
 
Acest studiu poate avea un rol foarte important în dezvoltarea unor vaccinuri cu efect mult mai rapid şi eficient, conform comunicatului emis de Universitatea Oxford. 
 
Voluntarii trebuie să fie sănătoşi şi să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani. Timp de 17 zile vor sta în carantină. Celor care dezvoltă simptome ale virusului Covid-19 li se administrează tratamentul cu anticorpi monoclonali Ronapreve de la Regeneron.
 
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările