Un cimitir de tancuri ruseşti, pe drumul dinspre Kiev spre Bucea, atracţie turistică pentru ucrainenii care vor să vadă cu ochii lor cum arată o victorie

Un cimitir de tancuri ruseşti, pe drumul dinspre Kiev spre Bucea, atracţie turistică pentru ucrainenii care vor să vadă cu ochii lor cum arată o victorie

FOTO Profimedia

Pe drumul dinspre Kiev spre Bucea, o scurtă bucată de pământ pârjolit, în mijlocul pădurii, a devenit un fel de atracţie în ultimele săptămâni. Locul este cunoscut drept cimitirul tancurilor ruseşti. Oamenii care conduc pe lângă el rusesti se opresc adesea pentru a face fotografii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 10 tancuri aruncate în aer şi vehicule blindate zac împrăştiate. Ruginite şi deformate grotesc, epavele atrag atenţia multor oameni care trec pe acolo, conform CNN. 

Blindatele au rămas acolo de când armata ucraineană a reuşit să elibereze zona, care s-a aflat sub ocupaţie rusă timp de câteva săptămâni în luna martie. 
 
Mulţi ucraineni vin acolo pentru a vedea cu ochii lor cum arată o victorie. Unii fac o scurtă oprire pentru a se uita la epavele arse, le examinează si în interior şi fac şi câteva fotografii. 
 
 

FOTO EPA EFE

Liza Maramon şi iubitul ei s-au oprit la cimitirul tancurilor ruseşti în drum spre mama ei, care locuieşte în zonă. Aceasta s-a întors recent acasă după ce fugise din calea ruşilor, la începutul lunii martie. 

 
„A stat cinci zile într-un subsol, fără electricitate, fără nimic, a fost îngrozitor”, a spus tânăra în vârstă de 26 de ani. Mama ei a plecat când tancurile ruseşti au început să se apropie de oraş. Două zile după mai târziu, ruşii preluau controlul oraşului. 
 
În apropiere, câţiva copii se urcă fericiţi într-un tanc rusesc ruginit, de parcă se aflau într-un  loc de joacă. 
 
Maramon însăşi  a făcut  mai multe fotografii cu vehiculele distruse şi vrea să le posteze pe reţelele sociale. 
 
„Nu pot să explic ce simt. Toată lumea ar trebui să-şi amintească de asta. Trebuie să le arătăm oamenilor, lumii întregi. Nu este normal”, a spus ea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările