Ucraina vrea să înarmeze un milion de persoane

Ucraina vrea să înarmeze un milion de persoane

Foto EPA EFE (arhiva)

Ucraina, aflată sub asaltul truperlor ruse, vrea să înarmeze un milion de persoane  în timp ce ţara se pregăteşte pentru „faza unui război de durată”, potrivit anunuţului făcut de ministrul al Apărării, Oleksiy Reznikov, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialul ucrainean a precizat într-o postare pe Facebook că Ucraina va trebui „să planifice meticulos resursele” şi să „evite greşelile” pentru a câştiga războiul. De asemenea, acesta a punctat faptul că Rusia a suferit deja o „înfrângere strategică”.
 
Totodată, ministrul ucrainean al Apărarii a subliniat că sosirea de arme străine şi „stimularea producătorilor ucraineni” ar contribui la înclinarea şi mai mult a balanţei împotriva Rusiei. Însă, până atunci, Ucraina urmează să se confrunte cu „săptămâni extrem de dificile în faţă”.
 
„Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ţine apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie”, a prezis oficialul. 
 
„Presiunea tot mai mare a sancţiunilor împotriva Rusiei şi creşterea asistenţei străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condiţiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate şansele de a obţine vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voinţă şi răbdare”, a mai adăugat ministrul Apărării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările