Trei elevi ai unui liceu şi-au falsificat testele COVID şi au băgat toată clasa în carantină pentru zece zile

Trei elevi ai unui liceu şi-au falsificat testele COVID şi au băgat toată clasa în carantină
pentru zece zile

Thiriet a arătat că elevii se află într-o „ situaţie dificilă” din cauza pandemiei, dar acest lucru nu le scuză escrocheria.

Trei elevi de liceu sunt cercetaţi după ce şi-au falsificat rezultatele testelor COVID, în încercarea de a scăpa de ore. Fapta lor a făcut ca întreaga clasă plus mai mulţi profesori să intre în carantină pentru zece zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul s-a întâmplat în oraşul elveţian Basel. Alături de cei 25 de colegi, au intrat în izolare şi profesorii care au ţinut cursuri în respectiva clasa potrivit ziarului elveţian Blick, citat de Digi24.

Adolescenţii au reuşit să falsifice mesajele primite prin intermediul aplicaţiei de urmărire a contactelor Covid-19.

„Asta nu este doar o farsă copilărească, ci este un incident grav”, a declarat Simon Thiriet, purtător de cuvânt al departamentului educaţional din Basel, pentru Blick.

Acum, şcoala intenţionează să formuleze plângeri penale pe numele celor trei elevi pentru falsificarea „documentelor relevante de sănătate”. Cu toate acestea, ei nu vor fi exmatriculaţi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările