Republica Moldova are una dintre cele mai scăzute rate de imunizare împotriva COVID-19 din Europa

Republica Moldova are una dintre cele mai scăzute rate de imunizare împotriva COVID-19 din Europa

Republica Moldova are una dintre cele mai scăzute rate de imunizare împotriva COVID-19 din Europa.

Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 în Republica Moldova cu cel puţin o doză a trecut de 383 de mii, iar aproape 147 de mii dintre acestea au primit până acum ambele doze de ser. Rata de imunizare a populaţiei cu prima doză este de 11,5%, una dintre cele mai mici dintre ţările europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile din sănătate fac apel către populaţie să se vaccineze pentru a preveni îmbolnăvirea şi un nou val de infectări.

În Republica Moldova s-au vaccinat 2400 de persoane, în cadrul maratonului organizat pe 12 şi 13 iunie în Chişinău. Autorităţile au anunţat că în weekend va fi organizat un nou astfel de eveniment pentru a se administra rapelul persoanelor care s-au imunizat cu prima doză la Palatul Republicii, pe 28-30 mai.

Vaccinarea anti-COVID-19 este recomandată şi femeilor însărcinate, în urma studiilor demonstrându-se că au făcut anticorpi şi aceştia au fost transmişi copiilor. 

Cele mai multe dintre vaccinurile împotriva COVID-19 primite de R. Moldova provin din România, care a trimis peste Prut sute de mii de doze, conform Hotnews.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările