Polonia va investi 40 de miliarde pentru modernizarea structurilor sale de apărare

Polonia va investi 40 de miliarde pentru modernizarea structurilor sale de apărare

Premierul polonez Donald Tusk

Polonia vrea să-şi modernizeze armata, aşa că va investi aproximativ 40 de miliarde de dolari în următorii zece ani, a anunţat luni premierul Donald Tusk, informează RIA Novosti.

Priorităţile programului de modernizare includ achiziţionarea de rachete ghidate pentru avioanele de luptă multirol F-16, dezvoltarea diviziilor de forţe speciale şi a diviziei de rachete navale din Marea Baltică, precum şi echiparea armatei cu un număr suficient de drone.

În luarea deciziei de a menţine nivelul cheltuielilor pentru apărare în timpul crizei (economice), vom avea grijă ca aceste fonduri să fie utilizate mai eficient”, a declarat Tusk.

El a reiterat, de asemenea, angajamentul de Varşoviei de a dezvolta o colaborare în domeniul apărării cu celelalte ţări membre ale grupului Vişegrad - Ungaria, Cehia şi Slovacia.Am invitat vecinii din Grupul de la Vişegrad să lucrăm pe modificările apărării «inteligente»”, a mai spus el.


Polonia speră ca colaborarea în domeniul apărării să ajute la transformarea unui sistem antirachetă din vis în realitate, a mai spus Tusk.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările