Polonia va investi 40 de miliarde pentru modernizarea structurilor sale de apărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul polonez Donald Tusk
Premierul polonez Donald Tusk

Polonia vrea să-şi modernizeze armata, aşa că va investi aproximativ 40 de miliarde de dolari în următorii zece ani, a anunţat luni premierul Donald Tusk, informează RIA Novosti.

Priorităţile programului de modernizare includ achiziţionarea de rachete ghidate pentru avioanele de luptă multirol F-16, dezvoltarea diviziilor de forţe speciale şi a diviziei de rachete navale din Marea Baltică, precum şi echiparea armatei cu un număr suficient de drone.

În luarea deciziei de a menţine nivelul cheltuielilor pentru apărare în timpul crizei (economice), vom avea grijă ca aceste fonduri să fie utilizate mai eficient”, a declarat Tusk.

El a reiterat, de asemenea, angajamentul de Varşoviei de a dezvolta o colaborare în domeniul apărării cu celelalte ţări membre ale grupului Vişegrad - Ungaria, Cehia şi Slovacia.Am invitat vecinii din Grupul de la Vişegrad să lucrăm pe modificările apărării «inteligente»”, a mai spus el.


Polonia speră ca colaborarea în domeniul apărării să ajute la transformarea unui sistem antirachetă din vis în realitate, a mai spus Tusk.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri