Politico: România, a doua ţară din UE care va atinge obiectivul de 70% privind vaccinarea anti-COVID-19 în cazul menţinerii ritmului actual de imunizare

Politico: România, a doua ţară din UE care va atinge obiectivul de 70% privind vaccinarea anti-COVID-19 în cazul menţinerii ritmului actual de imunizare

FOTO EPA-EFE

România va fi a treia ţară din Europa care va atinge ţinta de 70% privind imunizarea pentru COVID-19 în rândul populaţiei adulte în cazul menţinerii ritmului actual de vaccinare. Dintre statele membre UE, România ar fi a doua ţară care ar ajunge la imunizarea în faţa COVID-19 prin vaccinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unei proiecţii realizate de Politico pe baza ratei de vaccinare anti-COVID-19 din prima lună a campaniei de imunizare desfăşurate nivelul european, România va fi a treia ţară de pe bătrânul continent, după Marea Britanie şi Malta, care va atinge ţinta de vaccinare de 70% din populaţia adultă în cazul menţinerii ritmului actual.

România ar urma să atingă această ţintă în decembrie 2022, în timp ce Marea Britanie ar vaccina 70% din populaţia adultă până în august anul acesta. Malta ar fi prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care va atinge obiectivul de 70%, abia în mai 2022, cu mult peste termenul-limită fixat de Comisia Europeană (CE).

Totuşi, Politico se aşteaptă ca ritmul vaccinării anti-COVID-19 să crească odată ce alianţa farmaceutică Pfizer/BioNTech îşi va relua livrările la normal în UE, compania Moderna îşi va accelera producţia, iar vaccinul AstraZeneca va fi aprobat pentru piaţa comunitară.

CE şi-a propus ca 70% din cetăţenii UE adulţi să fie vaccinaţi anti-COVID-19 până în septembrie 2021, dar acest termen pare irealizabil deocamdată.

Potrivit Politico, Malta va avea până atunci doar 27% din populaţie vaccinată anti-COVID-19, iar România 26%. Pe locul trei în UE s-ar clasa Portugalia, cu o rată a vaccinării de 24%.

La coada clasamentului se află Italia, Letonia şi Bulgaria (ultimul loc), care, în cazul păstrării ritmului actual de vaccinare, ar urma să atingă obiectivul de 70% în decembrie 2027 în cazul peninsulei, martie 2032 în cazul statului baltic şi august 2040 în cazul ţării vecine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările