O subvariantă Omicron a alimentat o creştere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 în Portugalia

O subvariantă Omicron a alimentat o creştere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 în Portugalia

O subvariantă Omicron a alimentat o creştere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 în Portugalia, care are acum a doua cea mai mare rată de infectare din lume, ceea ce ar putea ameninţa redresarea sectorului turistic, scrie Reuters. Mai mult de 90% din populaţia ţării este complet vaccinată.

Institutul de sănătate publică Ricardo Jorge a declarat marţi, într-un raport, că subvarianta Omicron BA.5 a reprezentat aproape 90% din noile infecţii cu COVID-19. Subvarianta BA.4 a fost, de asemenea, detectată în Portugalia.

Ambele au determinat cel de-al cincilea val de COVID din Africa de Sud luna trecută.

„Portugalia este, probabil, ţara europeană cu cea mai mare prevalenţă a acestei subvariante şi acest lucru explică parţial numărul mare (de cazuri) pe care îl observăm”, a declarat ministrul Sănătăţii, Marta Temido, pentru postul de televiziune RTP, potrivit Mediafax.

Guvernul a ridicat majoritatea restricţiilor COVID-19, inclusiv utilizarea obligatorie a măştilor în majoritatea spaţiilor publice închise, în aprilie şi a declarat că nu există planuri de reintroducere a măsurilor.

Mai multe firme de turism contactate de Reuters şi-au exprimat temerile legate de evoluţia bolii, dar au declarat că nu au avut anulări până în prezent. Numărul de turişti străini în aprilie a fost aproape de nivelurile înregistrate înainte de pandemie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările