O stradă din Belgia s-a transformat în râu în câteva secunde. Apa a măturat totul în calea sa, inclusiv maşinile VIDEO

O stradă din Belgia s-a transformat în râu în câteva secunde. Apa a măturat totul în calea sa, inclusiv maşinile VIDEO

FOTO EPA-EFE

Furtuni violente au avut loc în Belgia, sâmbătă seară, provocând pagube în provinciile Namur şi Dinant. O stradă s-a transformat într-un râu tumultos, măturând totul, inclusiv maşinile întâlnite în calea sa. Un rezident al oraşului Dinant a filmat modul în care s-a dezlănţuit natura.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul videoclipului său de trei minute, apa încă se scurge pe şanţ, dar durează doar câteva secunde până când pârâul să capete o forţă devastatoare. Maşinile parcate sunt târâte, un automobilist este complet surprins. Camioneta pe care lucrează Dennis este, de asemenea, luată de ape. Din fericire, a reuşit să o recupereze după aceea, deşi la o sută de metri distanţă. „Dar încă funcţionează!”, scrie Dennis Addams, rezident în Dinant.

VIDEO


Meteorologul Ruben Weitjens a comentat imaginile apărute în social-media pentru Het Belang van Limburg, citată de Libertatea: Acest videoclip arată cât de periculoasă poate fi o ploaie bruscă, atunci când eşti înconjurat de pante abrupte. Apa se adună apoi de-a lungul celei mai uşoare rute în jos, creând o inundaţie rapidă puternică în cel mai scurt timp. Dacă vedeţi vreodată un astfel de şuvoi de apă venind spre voi puneţi-vă alături de cei dragi în siguranţă cât mai repede posibil, căutând un loc mai sus şi uitaţi de maşină sau alte lucruri.”

Ploi puternice în Belgia

Ploi puternice au lovit la începutul serii de sâmbătă 11 comune din Valea Meuse, unde au provocat inundaţii. Imagini impresionante cu străzi tranformate în torenţi au circulat pe reţelele de socializare, amintind de scene trăite cu zece zile înainte în provincia Liege.

Purtătorul de cuvânt al Centrului naţional pentru criză, Antoine Iseux, a precizat că situaţia nu este asemănătoare cu cea de la inundaţiile din 14 şi 15 iulie, căci ploile nu a provocat revărsări.

Totuşi, ele au provocat pagube materiale, inundând pivniţe, deterirând drumurile, locuinţele şi maşinile.            
 
 
La 30 de km sud, în oraşul Dinant, ploile au provocat inundaţii, în special în cartierul gării. Ele au împins maşinile care au blocat o trecere de cale ferată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările