O infirmieră de 34 de ani din Italia, diagnosticată cu Covid-19, s-a sinucis

O infirmieră de 34 de ani din Italia, diagnosticată cu Covid-19, s-a sinucis

O asistentă din Ialia testată pozitiv cu noul coronavirus s-a sinucis FOTO nypost.com

O infirmieră în vârstă de 34 de ani, din Italia, s-a sinucis când a aflat că a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Femeia era îngrozită de gândul că ar fi putut îmbolnăvi, la rândul ei, alte persoane, scrie New York Post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniela Trezzi lucra la secţia de terapie intensivă a spitalului San Gerardo din Monza, în regiunea Lombardia - grav afectată de pandemie. Infirmiera trăia într-un stres constant şi se temea teribil să nu fi infectat şi alte persoane fără să ştie. 

Directorul spitalului din Monza a confirmat sinuciderea, dar a subliniat că infirmiera „era acasă din 10 martie, în concediu medical. Nu era supravegheată“, potrivit nypost.com. 

Nu este singurul caz în Italia, de când s-a extins pandemia de Covid-19. Un altul a fost semnalat la Veneţia, în urmă cu o săptămână, aparent cu aceleaşi motivaţii.

De asemenea, Federaţia Naţională a Infirmierilor din Italia atrage atenţia asupra riscului emoţional la care este expus personalul sanitar în aceste condiţii. „Infirmierii, cu toţii, nu lasă niciodată la greu pe nimeni. Indiferent de riscurile evidente la care se expun. Dar nu trebuie să-i lăsăm singuri, spune FNOPI.  

Peste 5700 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus, potrivit unui raport al unui institut de cercetare italian. 

Daniela Trezzi FOTO nypost.com     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: