Ministrul Educaţiei din Polonia denunţă marşul LGBT: „ Ce s-a întâmplat acolo nu are nimic de-a face cu egalitatea. Vi se par normali aceşti oameni?”

Ministrul Educaţiei din Polonia denunţă marşul LGBT: „ Ce s-a întâmplat acolo nu are nimic de-a face cu egalitatea. Vi se par normali aceşti oameni?”

Mars pro-LGBT la Wroclaw FOTO EPA-EFE

Ministrul educaţiei din Polonia a declarat, miercuri, că marşul pentru sprijinirea drepturilor egale pentru minorităţile sexuale şi comunitatea LGBT este o „insultă la moralitatea publică”, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mii de oameni au ieşit, sâmbăta trecută, în Varşovia pentru a protesta împotriva discriminării faţă de minorităţile sexuale, afectate de ceea ce activiştii numesc o „atmosferă din ce în ce mai ostilă” faţă de comunitatea LGBT.

„Aţi văzut fotografii de la aşa-zisa Paradă a Egalităţii. Ce s-a întâmplat acolo nu are nimic de-a face cu egalitatea. Am văzut oameni îmbrăcaţi bizar, un bărbat îmbrăcat în femeie... Aceşti oameni sunt normali în opinia dumneavoastră?”, a spus Przemyslaw Czarnek la un post tv de ştiri deţinut de statul polonez.

Ulterior, el a încercat să îşi nuanţeze afirmaţiile, susţinând că a vrut să spună doar că „acel comportament este anormal, nu participanţii în sine”. 

Czarnek a respins şi ideea conform căreia „o formă de limbaj incluziv” ar trebui folosită în şcoli: „În şcolile poloneze, limba poloneză este obligatorie, nu orice limbă a incluzivităţii. În poloneză, satisfacerea dorinţei sexuale într-un fel diferit de norma acceptată se numeşte perversiune şi deviaţie”, a declarat acesta.

Opoziţia din Polonia a condamnat afirmaţiile ministrului.

„Singura limbă pe care o cunoaşteţi este limba urii”, a spus Agnieszka Dzemianowicz-Bak, reprezentantă din partea unui partid de stânga din legislativul polonez.

Numirea lui Czarnek, un lector conservator de la o universitate catolică, a atras critici, anul trecut, după declaraţii ale acestuia privind drepturile LGBT şi istoria evreilor polonezi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările