Ministrul Educaţiei din Polonia denunţă marşul LGBT: „ Ce s-a întâmplat acolo nu are nimic de-a face cu egalitatea. Vi se par normali aceşti oameni?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mars pro-LGBT la Wroclaw FOTO EPA-EFE
Mars pro-LGBT la Wroclaw FOTO EPA-EFE

Ministrul educaţiei din Polonia a declarat, miercuri, că marşul pentru sprijinirea drepturilor egale pentru minorităţile sexuale şi comunitatea LGBT este o „insultă la moralitatea publică”, scrie Reuters.

Mii de oameni au ieşit, sâmbăta trecută, în Varşovia pentru a protesta împotriva discriminării faţă de minorităţile sexuale, afectate de ceea ce activiştii numesc o „atmosferă din ce în ce mai ostilă” faţă de comunitatea LGBT.

„Aţi văzut fotografii de la aşa-zisa Paradă a Egalităţii. Ce s-a întâmplat acolo nu are nimic de-a face cu egalitatea. Am văzut oameni îmbrăcaţi bizar, un bărbat îmbrăcat în femeie... Aceşti oameni sunt normali în opinia dumneavoastră?”, a spus Przemyslaw Czarnek la un post tv de ştiri deţinut de statul polonez.

Ulterior, el a încercat să îşi nuanţeze afirmaţiile, susţinând că a vrut să spună doar că „acel comportament este anormal, nu participanţii în sine”. 

Czarnek a respins şi ideea conform căreia „o formă de limbaj incluziv” ar trebui folosită în şcoli: „În şcolile poloneze, limba poloneză este obligatorie, nu orice limbă a incluzivităţii. În poloneză, satisfacerea dorinţei sexuale într-un fel diferit de norma acceptată se numeşte perversiune şi deviaţie”, a declarat acesta.

Opoziţia din Polonia a condamnat afirmaţiile ministrului.

„Singura limbă pe care o cunoaşteţi este limba urii”, a spus Agnieszka Dzemianowicz-Bak, reprezentantă din partea unui partid de stânga din legislativul polonez.

Numirea lui Czarnek, un lector conservator de la o universitate catolică, a atras critici, anul trecut, după declaraţii ale acestuia privind drepturile LGBT şi istoria evreilor polonezi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite