Uniunea Europeană a restricţionat zborurile avioanelor Boeing 737 Max 8. Interdicţia intră în vigoare inclusiv în România

Uniunea Europeană a restricţionat zborurile avioanelor Boeing 737 Max 8. Interdicţia intră în vigoare inclusiv în România

Boeing 737 MAX 8 FOTO EPA-EFE

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max în spaţiul Uniunii Europene, după accidentul aerian din Etiopia, soldat cu 157 de morţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: „În urma tragicului accident al unui avion Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines (cursa ET302), Agenţia UE pentru Siguranţa Aviaţiei ia toate măsurile pentru a garanta siguranţa pasagerilor. Ca măsură de precauţie, EASA a publicat astăzi o directivă pentru siguranţa aeronautică, în vigoare de la ora 19.00 UTC (21.00, ora României), prin care se suspendă toate operaţiunile de zbor cu toate aparatele de tip Boeing Model 737-8 MAX şi 737-9 MAX în Europa. În plus, EASA a publicat o directivă de siguranţă, în vigoare de la ora 19.00 UTC (21.00, ora României), prin care se suspendă toate zborurile comerciale efectuate de companii care au sedii în ţări terţe cu avioane de aceste tipuri, spre UE sau dinspre UE", a transmis instituţia marţi seară într-un comunicat.

Decizia survine după ce autorităţile aeronautice din Regatul Unit, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări.

După Mare Britanie, alte ţări europene au interzis avioanele Boeing 737 MAX în spaţiile lor aeriene. Un avion de acest tip s-a prăbuşit în Etiopia, un accident soldat cu moartea a 157 de persoane.

Austria, Franţa, Germania, Irlanda şi Norvegia au anunţat separat că au interzis zborurile avioanelor Boeing 737 MAX în spaţiile lor aeriene.

La Berlin, ministrul Transporturilor Andreas Scheuer a declarat marţi după-amiază că spaţiul aerian german este închis pentru avioanele Boeing 737 MAX până la noi ordine.

La Oslo, compania Norwegian Air a anunţat că îşi lasă temporar la sol aparatele 737 MAX 8. Compania norvegiană foloseşte 18 avioane de acest tip.

Marea Britanie este prima ţară europeană care a interzis accesul avioanelor Boeing 737 Max 8 în teritoriul său.

Autoritatea aeronautică europeană este aşteptată să facă un anun marţi seară.

Situaţia legată de acest avion este complicată şi în Statele Unite, unde pasagerii refuză să urce la bord.

Australia, Malaysia şi Singapore sunt trei alte ţări care au decis interdicţii legate de zborurile cu Boeing 737 MAX 8.

157 de pasageri şi membri ai echipajului au murit, după ce unul dintre avioanele Boeing 737 Max 8 ale companiei aeriene s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea din Addis Abeba, duminică dimineaţă.

Max 8 este tipul de avion deţinut şi de Lion Air, care a căzut în Marea Java din Indonezia, în luna octombrie a anului trecut, în condiţii similare, ridicând întrebări privitoare la eventuale probleme tehnice ale noului model de Boeing 737, care a intrat în serviciu în anul 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările