Londra, plasată în stare de „incident major” din cauza numărului mare pacienţi internaţi cu COVID-19

Londra, plasată în stare de „incident major” din cauza numărului mare pacienţi internaţi cu COVID-19

Sadiq Khan FOTO AFP/Getty Images

Londra a fost plasată vineri în situaţie de ”incident major”, din cauza creşterii mari a internărilor , spitalele riscând să fie depăşite de epidemia de COVID-19 în cazul în care nu se respectă izolarea, a anunţat primarul Londrei Sadiq Khan, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
”Am declarat azi incident major la Londra, pentru că ameninţarea pe care acest virus o reprezintă este pe punctul de a provoca o criză”, a anunţat Sadiq Khan.
 
”Un londonez din 30 are acum COVID-19. Dacă nu acţionăm imediat, sistemul nostru de sănătate ar putea fi copleşit, iar şi mai multe persoane vor muri”, a avertizat el.
 
”Londonezii continuă să facă sacrificii enorme, iar eu îi implor azi să rămână acasă, dacă nu este absolut necesar să iasă”, a implotrat el.
 
Nivelul incidenţei a depăşit 1.000 de cazuri de covid-19 la 100.000 de locuitori în capitala britanică, iar de la 30 decembrie la 6 ianuarie numărul pacienţilor spitalizaţi a crescut cu 27%.
 
În ultima săptămână, 477 de morţi au fost înregistrate în urma unui diagnostic pozitiv.
 
Numărul persoanelor spitalizate este cu 35% mai mare decât în aprilie - vârful primului val -, iar autorităţile sanitare se tem că acest număr va continua să crească.
 
O situaţie de incident major este definită ca ”depăşind cadrul operaţiunilor obişnuite şi susceptibilă să antreneze prejudicii, pagube, perturbări sau riscuri grave la adresa vieţii sau stării de bine, serviciilor esenţiale, mediului sau securităţii naţionale”.
 
Ultimul incident major la Londra a fost declarat în urma incendiului de la Grenfell Tower, soldat cu 72 de morţi, în 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările