Kalush Orchestra va organiza un turneu în Europa cu scopul de a strânge fonduri pentru Ucraina

Kalush Orchestra va organiza un turneu în Europa cu scopul de a strânge fonduri pentru Ucraina

Foto: Eurovision 2022 (Arhivă)

Trupa ucraineană Kalush Orchestra, câştigătoarea ediţiei Eurovision Song Contest 2022, a anunţat că va organiza un turneu în Europa cu scopul de a strânge fonduri pentru Armata Ucraineană şi fundaţiile caritabile din Ucraina, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trupa Kalush Orchestra a câştigat concursul de sâmbătă, obţinând a treia victorie a ţării la Eurovision din istorie.
 
Liderul Oleg Psiuk a declarat, marţi, în timpul unei conferinţe de presă la Centrul Media din Liov, Ucraina, că trupa va organiza un turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru Ucraina şi Forţele Armate Ucrainene.
 
”Vom face un turneu în Europa cu scopul de a strânge fonduri pentru Ucraina şi Forţele Armate. Vom anunţa în curând pe pagina noastră de Instagram oraşul în care vom concerta”, a afirmat el.
 
Potrivit lui Psiuk, membrii trupei plănuiesc să folosească limba ucraineană în cântecele lor având obiectivul de a o transforma într-o limbă populară în domeniul muzicii. De asemenea, ei îşi doresc să promoveze cultura ţării în lume.
 
El a adăugat că trupa va scoate la licitaţie statueta câştigătorului Eurovision şi va dona încasările pentru a sprijini armata.
 
Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia ”Stefania”, care a primit din partea publicului 439 de puncte şi un total de 631 de puncte.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările