Italia a interzis funeraliile publice a primei femei şef de clan din Camorra. Povestea de film a Pupettei Maresca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Assunta „Pupetta” Maresca FOTO EPA-EFE
Assunta „Pupetta” Maresca FOTO EPA-EFE

Poliţia şi Prefectura din Napoli au interzis funeraliile publice ale primei şefe de clan din Camorra, Pupetta Maresca, pentru a nu-i conferi „o imagine de vedetă”, potrivit Mediafax.

O fostă regină a frumuseţii care a devenit faimoasă când l-a ucis pe ucigaşul soţului ei la Napoli la vârsta de 18 ani şi a devenit prima femeie şefă din puternicul clan mafiot Camorra din Italia, a murit la vârsta de 86 de ani, anunţa în urmă cu câteva zile The Guardian.

Assunta Maresca, mai cunoscută sub numele de Pupetta, sau „Păpuşa mică”, era fiica unui contrabandist notoriu. La mijlocul anilor 1950, în vârstă de 18 ani şi însărcinată în şase luni, ea l-a urmărit pe Antonio Esposito, şeful Camorra care ordonase uciderea soţului ei, şi l-a împuşcat în plină zi, pe o stradă din Napoli.

Anchetatorii credeau că la faţa locului au fost mai mulţi trăgători, dar dornică să-şi stabilească statutul şi să-şi apere poziţia în lumea interlopă din Napoli, Maresca a insistat întotdeauna că este singura responsabilă.

În timpul procesului ei pentru crimă din 1959, ea a spus sfidător instanţei: „Aş face-o din nou!”

Maresca a născut în închisoare, iar după eliberare 14 ani mai târziu s-a reunit cu fiul ei, Pasqualino. În anii următori a jucat într-un film inspirat din viaţa ei şi a deschis două magazine de haine în Napoli. Dar viaţa ei privată a continuat să fie tulbure. S-a mutat la traficantul de droguri şi arme Umberto Ammaturo şi au avut gemeni. Dar Ammaturo era gelos pe Pasqualino, care avea ambiţii să se ridice în Camorra, relatează The Guardian.

Când Pasqualino avea 18 ani, în ianuarie 1974, s-a dus să-l întâlnească pe Ammaturo pe un şantier pentru pasajul din Napoli şi a dispărut. Mama lui bănuia că iubitul ei l-a ucis pe băiat şi i-a îngropat trupul în ciment. 

Singura fată dintr-o familie de patru fraţi, Maresca ar fi avut înclinaţii violente în copilărie şi a atacat un coleg de clasă, provocându-i răni grave, potrivit Corriere della Sera.

A câştigat un concurs local de frumuseţe în 1953 şi a fost încoronată domnişoară Rovegliano. Maresca a murit în casa ei din Castellammare di Stabia, lângă Pompei, după o boală.

„Naşele” din Napoli au avut întotdeauna un profil „mai înalt” decât omologii lor din Cosa Nostra siciliană.

În anii 1970 şi 1980, Rosetta Cutolo, „Ochii de gheaţă”, sora criminalului în serie şi şef al mafiei Raffaele, s-a zvonit că conducea organizaţia criminală a fratelui ei în timp ce acesta era în închisoare.

Anna Mazza, cunoscută drept Văduva Neagră, a fost acuzată că i-a antrenat pe cei patru fii să fie ucigaşi.

Erminia Giuliano, cunoscută drept „Celeste” din cauza ochilor albaştri pal, din celebra familie cu sediul în cartierul Forcella, a preluat funcţia de şefă a clanului Giuliano după arestarea fratelui ei Luigi, înainte ca şi ea să fie arestată în 2000.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite