Hidrocentralele şi instalaţiile nucleare din Ucraina sunt vizate de ameninţări cu atentate

Hidrocentralele şi instalaţiile nucleare din Ucraina sunt vizate de ameninţări cu atentate

Ucraina este paralizată de proteste violente

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a avertizat luni că sistemul energetic al ţării este în pericol, din cauza intensificării ameninţărilor cu atentate împotriva hidrocentralelor şi a instalaţiilor nucleare, relatează Itar-Tass.

Ştiri pe aceeaşi temă

SBU menţionează, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că afectarea unor astfel de instalaţii ar putea avea consecinţe "imprevizibile şi deosebit de grave pentru populaţia Ucrainei şi a statelor vecine".

Potrivit săptămânalului rus Argumentî i Faktî, SBU consideră că situaţia tensionată din ţară se datorează unor anumite „grupări radicale", care comit acte ilegale.

Adjunctul şefului departamentului de contraspionaj Ivan Vîsoţki a declarat că, în ultima perioadă, miliţia a înregistrat o creştere a numărului de apeluri anonime referitoare la posibile atentate împotriva hidrocentralelor şi a instalaţiilor nucleare.

El a subliniat că măsurile de securitate la instalaţiile nucleare au fost consolidate, iar SBU va face tot ce este necesar, în conformitate cu legislaţia Ucrainei, pentru a preveni atacurile care vizează sistemul energetic al ţării.

„Poporul, care şi până în ziua de astăzi suferă de pe urma consecinţelor catastrofei de la Cernobîl, trebuie să conştientizeze pericolul enorm al unor astfel de ameninţări şi să nu permită realizarea lor", a apreciat Vîsoţki, într-o emisiune a postului de televiziune Inter.

Vîsoţki a avertizat că pentru ocuparea clădirilor de importanţă majoră este prevăzută o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările