Fostul rege Juan Carlos se află la Abu Dhabi, potrivit presei spaniole

Fostul rege Juan Carlos se află la Abu Dhabi, potrivit presei spaniole

Fostul rege spaniol Juan Carlos FOTO EPA-EFE

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos se află într-un sejur la Emirates Palace, un hotel de lux de la Abu Dhabi, după ce a din plecat Spania cu un avion privat luni, dezvăluie în ediţia de vineri cotidianul spaniol ABC, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nici autorităţile din Emiratele Arabe Unite (EAU) şi nici reprezentanţi ai Emirates Palace Hotel, contactaţi de Reuters, nu au disponibili să comenteze aceste dezvăluiri.
 
Juan Carlos şi-a anunţat decizia de a părăsi Spania luni, însă nu s-a comunicat vreo informaţie oficială cu privire la destinaţia sa - o tăcere care alimentează zvonuri.
 
Potrivit ABC, Juan Carlos, patru agenţi de securitate şi altă persoană s-au îmbarcat luni dimineaţa, la Vigo, în nord-vestul Spaniei, într-un avion privat care venea de la Paris.
 
După sosirea pe Aeroportul Al Bateen din Abou Dhabi, fostul rege şi anturajul său au fost transportaţi cu elicopterul la Hotelul Emirates Palace, o proprietate a emiratului.
 
Un purtător de cuvânt al palatului regal a declarat că nu ştie unde se află fostul suveran spaniol. Avocatul lui Juan Carlos, contactat de Reuters, nu a răspuns imediat.
 
Unele publicaţii au dezvăluit începând de luni că Juan Carlos se afla în Republica Dominicană sau în Portugalia, unde şi-a petrecut o mare parte a copilăriei. Însă autorităţile din aceste ţări au declarat că nu deţin vreo informaţie despre prezenţa sa.
 
Parchetul spaniol şi elveţian anchetează de mai multe luni într-un dosar de corupţie la atribuirea unui contract cu privire la un tren de mare viteză (TGV) de către Arabia Saudită, după ce cotidianul elveţian La Tribune de Genève a dezvăluit că fostul rege ar fi primit 100 de milioane de dolari de la regele Arabiei Saudite Abdallah, în 2008.
 
Fostul monarh, care nu este vizat în mod oficial în această anchetă, a refuzat să comenteze cu privire la acest dosar.
 
Avocatul său, palatul regal şi Guvernul spaniol refuză mereu să dezvăluie unde se află.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: