EMA: Eficienţa vaccinului AstraZeneca creşte direct proporţional cu vârsta persoanei vaccinate

EMA: Eficienţa vaccinului AstraZeneca creşte direct proporţional cu vârsta persoanei vaccinate

Vaccinul laboratorului suedezo-britanic este rezervat în Franţa, începând de la 19 martie FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) consideră în continuare că beneficiile vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford sunt mai importante decât riscurile, în pofida unor cazuri de tromboză la persoane vaccinate cu acest vaccin, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia Europeană a cerut EMA să efectueze un nou studiu după ce mai multe ţări din Uniunea Europeană şi din lume au limitat utilizarea vaccinului de la AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria, în timp ce Danemarca a retras acest ser din programul său de vaccinare împotriva coronavirusului din cauza temerilor legate de efectele secundare.
 
Studiul "a arătat că beneficiile vaccinării cresc odată cu vârsta", a declarat agenţia europeană într-un comunicat.
 
"Beneficiile Vaxzevria depăşesc riscurile în rândul adulţilor la toate categoriile de vârstă", a adăugat EMA.
 
Analiza realizată de un comitet al EMA a stabilit că reacţiile adverse grave de cheaguri de sânge pot apărea la 1 din 100.000 de persoane vaccinate, a precizat autoritatea europeană de reglementare.
 

În Franţa, după administrarea a 3,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford s-au înregistrat 27 de cazuri de tromboză şi opt morţi. 

 
Cinci noi cazuri de tromboză atipică, în urma vaccinării cu vaccinul AstraZeneca-Oxford au fost înregistrate în Franţa în perioada 9-15 aprilie, însă niciun deces, anunţă autorităţile sanitare. 
 
Vaccinul laboratorului suedezo-britanic este rezervat în Franţa, începând de la 19 martie, persoanelor în vârstă de peste 55 de ani, din cauza acestui efect secundar grav. 
 
Cele cinci cazuri de tromboză au fost înregistrate la pacienţi cu o medie de vârstă de 63 de ani, potrivit bilanţului săptămânal al Agenţăiei franceze a medicamentului (ANSM). 
 
EMA precizează că eficienţa vaccinului AstraZeneca-Oxford creşte direct proporţional cu vârsta persoanei vaccinate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările