După ce statuia sa a fost vandalizată şi apoi baricadată, imaginea lui Churchill a dispărut din căutările Google

După ce statuia sa a fost vandalizată şi apoi baricadată, imaginea lui Churchill a dispărut din căutările Google

Statuia lui Winston Churchill vandalizată de protestatari FOTO EPA-EFE

Fotografia fostului premier britanic Winston Churchill a dispărut misterios din căutările Google la scurt timp după ce statuia a fost securizată înaintea protestelor din cursul acestui weekend când contramanifestanţi au apărut pentru a păzi statuile britanice de furia mişcării Black Lives Matter.

Ştiri pe aceeaşi temă

Căutarea Google „generali ai celui de-al Doilea Război Mondial” a dat drept rezultate fotografii cu toţi liderii acelor vremuri, inclusiv  Adolf Hitler, dar deasupra numelui lui Churchill nu a apărut nicio imagine.
 
 
De asemenea, o căutare privind „prim-miniştrii britanici” sâmbătă seara a dat un şir de nume şi imagini, exceptând imaginea fostului premier britanic căruia protestatarii i-au vandalizat statuia tăind numele de pe placă şi scriind dedesubt: „A fost rasist”.
 
Potrivit Knewz, detectivii online şi fanii lui Winston Churchill au raportat problema la Google, dar nu au primit răspuns şi imaginea neagră a persistat câteva ore.
 
Au apărut speculaţii că cei care-l contestă pe Churchill au bombardat Google cu raportări ale imaginii acestuia pentru „încălcări” ale drepturilor şi astfel fotografia a fost înlăturată automat.
 
Statuia lui Winston Churchill a fost securizată într-o cabină de lemn şi pusă sub pază după ce a fost vandalizată de protestatari. Nepoata fostului premier britanic, Emma Soames, a spus că ar putea fi nevoie ca statuia să fie transferată la un muzeu, în timp ce actualul premier britanic Boris Johnson i-a apărat moştenirea mărturisind că este eroul său personal.
 
În SUA protestarii cer îndepărtatea statuilor figurilor Confederaţiei. Totodată, mai multe statui ale lui Cristofor Columb au fost vandalizate, iar la Boston una din ele a fost decapitată.
 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările