Controalele pentru mărfurile importate din UE în Marea Britanie, intensificate. Firmele britanice privesc cu îngrijorare situaţia

Controalele pentru mărfurile importate din UE în Marea Britanie, intensificate. Firmele britanice privesc cu îngrijorare situaţia

FOTO: Shutterstock

Controalele la frontieră pentru mărfurile de pe continent vor fi intensificate treptat de Marea Britanie în 2022, stârnind îngrijorarea IMM-urilor din ţară, în special în industria alimentară, scrie AFP.

„Gradul de pregătire pentru controalele care intră în vigoare de la 1 ianuarie este mixt”, explică organizaţia patronală CBI: dacă marile companii sunt în general obişnuite cu noile practici, „pregătirea IMM-urilor este mai slabă”, conform hotnews.ro

Alimentaţia care are o probabilitate crescută de a fi afectată din cauza mai multor probleme este principala sursă de îngrijorare, potrivit CBI.
 
Pentru a evita cozile de camioane la graniţă din cauza Brexit-ului, guvernul britanic a amânat deja în mod repetat intrarea completă în vigoare a formalităţilor pentru importurile din Europa – chiar dacă anumite mărfuri, precum alcoolul sau tutunul, sunt deja supuse controalelor.
 
„Afacerile s-au confruntat cu o serie de provocări în ultimele luni, iar guvernul a ţinut cont de solicitări pentru a le acorda mai mult timp să se adapteze”, a spus executivul într-un document care detaliază controalele de intrare la frontieră cu UE în vigoare şi actualizate în decembrie.
 
Conform calendarului actual al autorităţilor britanice, de la 1 ianuarie vor fi introduse declaraţii vamale complete şi anumite controale, precum şi cerinţa unei notificări prealabile la importul de produse sanitare şi fitosanitare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările