Ministrul britanic al Apărării: Putin va avea aceeaşi soartă ca a lui Hitler

Ministrul britanic al Apărării: Putin va avea aceeaşi soartă ca a lui Hitler

Ben Wallace foto Epa Efe

Ministrul britanic al Apărării va susţine un discurs exact în ziua în care Rusia sărbătoreşte „Ziua Victoriei”. Ben Wallace va critica dur conducerea de la Kremlin, precum şi comportamentul comandanţilor ruşi, acuzaţi de crime de război.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ben Wallace, ministrul Apărării din Marea Britanie, va susţine un discurs la Muzeul Armatei Naţionale din Londra exact în ziua când Rusia sărbătoreşte „Ziua Victoriei”. 
 
În timp ce la Moscova Vladimir Putin va urmări parada echipamentelor militare, marcând înfrângerea naziştilor în 1945, Londra îl va acuza pe acesta că este urmaşul lui Hitler, scrie DailyMail.
 
Potrivit unor fragmente din discursul său care au apărut în presa britanică, Ben Wallace va spune că prin invazia lor asupra Ucrainei, Putin şi cercul oglindesc acum fascismul şi tirania de acum 70 de ani, repetând erorile regimurilor totalitare din secolul trecut... Soarta lor trebuie, de asemenea, cu siguranţă, în cele din urmă să fie aceeaşi."
 
Într-un mesaj adresat direct lui Putin, Wallace va spune: „Mergând la astfel de extreme pentru a justifica acest război de alegere, el şi generalii săi distrug acum atât trecutul Rusiei, cât şi viitorul acesteia. Invazia lor neprovocată şi ilegală, atacurile împotriva cetăţenilor nevinovaţi şi a caselor lor şi atrocităţile răspândite - inclusiv în mod deliberat împotriva femeilor şi copiilor - corup memoria sacrificiilor din trecut şi reputaţia globală cândva mândră a Rusiei”.
 
Ministrul îi acuză pe generalii ruşi că sunt complici la deturnarea istoriei Rusiei, iar soldaţii ar trebui să fie îngroziţi de comportamentul armatei ruse. 
 
Duminică, 8 mai, liderii G7, printre care Boris Johnson şi Joe Biden, au purtat discuţii cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. premierul Marii Britanii a susţinut că „lumea trebuie să meargă mai departe şi mai repede pentru a sprijini Ucraina”.
 
G7 a convenit că trebuie depuse mai multe eforturi pentru a sprijini exporturile agricole ale Ucrainei, războiul având un impact asupra aprovizionării cu alimente în întreaga lume.
 
Regatul Unit a promis un sprijin militar suplimentar de 1,3 miliarde de lire sterline Ucrainei.  Este cel mai mare sprijin de acest gen făcut după campaniile din Irak şi Afganistan, arată sursa citată.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările