Ce soldă au militarii ucraineni în comparaţie cu cei ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii ucraineni lansează acum contraofensive în mai multe zone ale frontului
Militarii ucraineni lansează acum contraofensive în mai multe zone ale frontului

Statul ucrainean nu îşi neglijează din punct de vedere financiar militarii, soldele acestora fiind mult crescute faţă de perioada de pace. Astfel, cu ceva timp în urmă, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a explicat că luptătorii ucraineni sunt remuneraţi corespunzător, cu o sumă mult mai mare decât cea primită de ruşi.

„Bineînţeles, militarii noştri nu se luptă pentru bani. Trebuie să înţelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar şi să îţi aperi ţara. Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toţi cei care ţin armele în mâna lor cu 100.000 de grivne (aproximativ 3.200 de euro - n.red.) pe lună”, a declarat Zelenski. Conform unor surse, această sumă este una „de pornire”, fiind vorba de solda unui simplu soldat care luptă efectiv pe front. 

Soldă de opt ori mai mică 

În paralel, conform unor surse, ruşii sunt mult mai prost plătiţi. Astfel, un ofiţer care este efectiv pe front primeşte doar 60.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 550 de dolari sau 500 de euro, adică şi de opt ori mai puţin decât un omolog ucrainean, acesta din urmă apropiindu-se de o soldă de 4.000 de euro. 

Nivelul de salarizare a militarilor ucraineni care participă la război este asemănător cu cel primit de militarii români în misiunile din Afganistan. Concret, conform algoritmului pus la punct de Ministerul Apărării Naţionale, militarii din Forţele pentru Operaţii Speciale au primit, pe perioada de misiune în Afganistan, un salariu mărit de 2,3 ori la care se mai adăugau în fiecare lună cel mult 2.820 de euro (diurna şi banii pentru legătura cu familia). 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite