Atentate teroriste la Paris. Deţinătorul paşaportului găsit lângă Stade de France ar putea fi un militar sirian ucis acum câteva luni

Atentate teroriste la Paris. Deţinătorul paşaportului găsit lângă Stade de France ar putea fi un militar sirian ucis acum câteva luni

Paşaportul sirian găsit în apropiere de un kamikaze de la Stade de France

Identitatea persoanei care figurează pe paşaportul sirian găsit lângă un kamikaze la Stade France ar putea corespunde celei a unui militar al lui Bashar al-Assad care a fost ucis în urmă cu câteva luni, a anunţat marţi pentru AFP o sursă apropiată anchetei, relatează L’Express.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste paşaport este emis pe numele lui Ahmad al Mohammad, născut pe 10 septembrie 1990, la Idlib, în nord-vestul Siriei. Toate aceste elemente ar corespunde unui militar care a făcut parte din trupele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Există două ipoteze, potrivit sursei citate, care nu trage nicio concluzie: fie acest paşaport a fost recuperat, fie este vorba despre un document fals care are la bază o identitate reală.

Paşaportul a fost prezentat de către un imigrant înregistrat pe Insula greacă Leros pe 3 octombrie. Deţinătorul documentului - a cărui identitate reală rămâne de verificat - a părăsit Grecia la o dată necunoscută şi a fost reperat ultima dată în Croaţia, câteva zile mai târziu.

Acest bărbat este unul dintre cei trei kamikaze care şi-au detonat centurile de explozibili lângă Stade de France vineri seara.

În legătură cu acest paşaport, Berlinul a avertizat asupra unor posibile „piste false“ lăsate de reţeaua teroristă Statul Islamic „cu scopul de a politiza şi radicaliza problema refugiaţilor în Europa“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările