Un vas de croazieră japonez cu 3.700 de persoane la bord, blocat într-un port. 10 pasageri au fost depistaţi cu coronavirus

Un vas de croazieră japonez cu 3.700 de persoane la bord, blocat într-un port. 10 pasageri au fost depistaţi cu coronavirus

FOTO CAPTURĂ KyodoNews

Autorităţile sanitare japoneze testează pasagerii şi personalul de la bordul navei de croazieră Diamond Princess oprite luni seara în portul Yokohama, la sud de Tokyo, după ce un pasager din Hong Kong, care a părăsit vasul pe 25 ianuarie, a fost depistat cu coronavirus. Ulterior, numărul celor infectaţi a ajuns la 10.

La bord se află 2.666 de pasageri şi  1.045  de membri ai echipajului.
 
Un pasager  de peste 80 de ani din Hong Kong care s-a îmbarcat pe 20 ianuarie în portul Yokohama şi a coborât pe 25 ianuarie în Hong Kong a fost testat pozitiv pe 1 februarie şi este internat, starea lui fiind stabilă.
 
 
Compania care operează vasul de croazeră a transmis că bărbatul nu a raportat simptome pe când se afla la bordul vasului şi că membrii familiei sale care l-au însoţit nu manifestă simptome.

Ulterior, cel puţin 10 persoane s-au dovedit pozitive pentru noul coronavirus, a declarat miercuri ministrul sănătăţii din Japonia.

Japonia a pus în carantină nava care transporta 3.711 de persoane şi le-a testat pe cele la bord pentru virus după ce un fost pasager a fost diagnosticat cu boala după debarcarea în Hong Kong.

Ministrul Sănătăţii, Katsunobu Kato, a declarat reporterilor că au fost colectate exemplare de la peste 200 de persoane la bordul Prinţesei Diamantului.

Până în prezent, rezultatele a 31 de teste sunt disponibile, 10 persoane la bord au confirmat că au virus, a spus el.

„I-am dat jos şi îi trimitem către organizaţii medicale”, a spus el.

Restul pasagerilor şi echipajului de la bordul navei vor fi obligaţi să rămână pe navă timp de 14 zile, a spus Kato, citând  medicii care spun că noul virus are o perioadă de incubaţie de până la două săptămâni.

Peste 20 de ţări au confirmat noi cazuri de virus, care a ucis aproape 500 de oameni şi a infectat peste 24.000 în China continentală.

De pe 20 ianuarie când a pornit  din portul Yokohama,  vasul de croazieră a făcut opriri în Vietnam, Taiwan şi în insula japoneză sudică Okkinawa.
 
Premierul japonez a spus că va colabora îndeaproape cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru ca epidemia de coronavirus – 20 de cazuri fiind raportate în ţară – să nu afecteze pregătirile pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din vară.
 
Japonia a interzis accesul pe teritoriul său a celor care au călătorit la Wuhan în ultimele două săptămâni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: