Kazahstan: Manifestaţii de protest faţă de creşterea rolului Chinei comuniste în regiune

Kazahstan: Manifestaţii de protest faţă de creşterea rolului Chinei comuniste în regiune

Proteste au avut loc în cel mai mare oraş din Kazahstan, Almatî, capitala Nur-Sultan, Oral, Shymkent şi Aqtobe

Autorităţile din Kazahstan au reţinut cel puţin 20 de persoane la manifestaţiile de protest de astăzi împotriva creşterii rolului Chinei comuniste în regiune. De asemenea, protestatarii au denunţat încarcerarea în masă a membrilor comunităţilor indigene de limbă turcă din regiunea Xinjiang din China, inclusiv etnici kazahi şi uiguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proteste au avut loc în cel mai mare oraş din Kazahstan, Almatî, capitala Nur-Sultan, Oral, Shymkent şi Aqtobe. La Almatî participarea a fost de câteva sute de persoane. Cel puţin şapte protestatari au fost reţinuţi în drum spre miting. În Nur-Sultan, mai multe persoane au fost reţinute în drum spre un miting.
 
Poliţia a înconjurat o piaţă unde se aştepta să se adune protestatarii. Protestele au fost convocate de două partide de opoziţie – Alegerea Democratica a Kazahstanului (DVK) şi Koshe (Strada ). Ambele partide au fost etichetate drept organizaţii extremiste şi sunt interzise în Kazahstan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările