Fostul premier israelian, declarat vinovat într-un dosar de corupţie

Fostul premier israelian, declarat vinovat  într-un dosar de corupţie

Ehud Olmert

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul districtual din Ierusalim l-a declarat pe fostul premier isrealian Ehud Olmert vinovat de corupţie într-un dosar şi l-a achitat de aceleaşi acuzaţii în alte două. Potrivit instanţei, sentinţa va fi pronunţată în septembrie, relatează AFP.

Ehud Olmert a fost declarat vinovat de corupţie în cazul supranumit „Centrul de investiţii", un organism oficial cu ajutorul căruia el a favorizat împrumuturi şi garanţii oficiale pentru companiile administrate de Uri Messer, fostul său asociat în cadrul unui cabinet de avocatură, în timp ce era ministru al Comerţului şi Industriei.

A demisionat în 2009

Totuşi, acesta a fost achitat în cazurile Morris Talansky şi Rishon Tours, în care era acuzat tot de corupţie. În primul caz, fostul prim-ministru a fost acuzat că a primit din partea acestui om de afaceri american sute de mii de dolari. În dosarul Rishon Tours, după numele unei agenţii de turism din Ierusalim, Olmert era acuzat că a beneficiat ilegal de cel puţin 17 călătorii în străinătate.


Ehud Olmert a fost primar al Ierusalimului în perioada 1993-2003, după care a devenit ministru al Comerţului şi Industriei. În 2006 a preluat funcţia de premier, după ce Ariel Sharon a suferit un atac vascular cerebral. Scandalurile în care a fost implicat l-au determinat pe Olmert, fost lider al partidului Kadima, să demisioneze de la şefia Executivului în 2009. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările