Acord între UE şi China privind indicaţiile geografice protejate, anunţă Macron la Shanghai

Acord între UE şi China privind indicaţiile geografice protejate, anunţă Macron la Shanghai

Un acord urmează să fie semnat miercuri, la Beijing, între Uniunea Europeană (UE) şi China cu privire la indicaţiile geografice protejate (PGI), a anunţat Emmanuel Macron luni, în prima zi a unei vizite în China, relatează Reuters.

”Vom semna la Beijing ceea ce am lansat în martie împreună cu Jean-Claude Juncker şi Angela Merkel, acest acord cu privire la indicaţiile geografice. Este un acord aşteptat de foarte mult timp”, a declarat preşedintele francez într-o întâlnire cu reprezentanţi ai unor întreprinderi franceze şi germane la Shanghai.
 
Indicaţia geografică protejată (”protected geographical indication”, PGI) este un dispozitiv al Uniunii Europene (UE) care garantează că cel puţin una dintre etapele de creare a unui produs (producţia, prelucrarea, elaborarea) a fost realizată într-un loc afişat pe produsul respectiv.
 
Bruxellesul negocia de mult timp o protecţie a indicaţiilor geografice (PGI), care să permită şampaniei, brânzei roquefort, coniacului şi altor produse să fie protejate de contrafaceri pe o piaţă de consum aflată într-o creştere puternică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: