Reacţia lui George RR Martin după finalul „Game of Thrones“. Ce spune scriitorul despre ultimele cărţi ale seriei

Reacţia lui George RR Martin după finalul „Game of Thrones“. Ce spune scriitorul despre ultimele cărţi ale seriei

George R. R. Martin FOTO AP

Scriitorul George R. R. Martin (74 de ani) a vorbit despre ultimul episod al serialului „Game of Thrones“ şi a explicat dacă va scrie un final diferit, în ultimul său roman din seria „Cântec de gheaţă şi foc“, faţă de cel al celebrei producţii HBO.

Ştiri pe aceeaşi temă

George R. R. Martin a scris un text pe blogul personal, după difuzarea ultimului episod al seriei „Game of Thrones“, bazat pe romanele sale. Astfel, scriitorul s-a declarat nostalgic şi a mărturisit că show-ul de televiziune i-a schimbat viaţa. 
 
Cel de-al optulea şi ultimul sezon al serialului HBO „Game of Thrones“ s-a încheiat pe 19 mai.
 
„Ultimul episod. După 8 sezoane grozave, Game of Thrones a ajuns la final. Este greu de crezut. Să fi trecut aproape un deceniu de la cina mea cu regizorii David Benioff şi D.B. Weiss? I-am întrebat dacă ştiu cine este mama lui Jon Snow. Din fericire, ştiau. Aşa a început totul. 
 
N-am avut nicio idee, în acea după-amiază la Palmier, că eram pe punctul de a începe o călătorie care avea să-mi schimbe viaţa. Am scris cărţi şi poveşti pentru show-uri de televiziune şi film şi înainte. Unele chiar s-au făcut. Nu aveam de unde să ştiu că acum va fi diferit, că serialul nu numai că va fi realizat, dar va deveni şi cel mai de succes show de televiziune din istoria HBO, că va câştiga un număr record de premii Emmy, că va deveni cel mai popular (şi mai piratat) serial din lume şi că va transforma un grup de actori talentaţi, dar în mare parte necunoscuţi, în celebrităţi şi vedete importante. Cu atât mai puţin nu mi-am imaginat că aş deveni şi eu cumva o celebritate ... şi, ca să fiu sincer, încă nu ştiu cum s-a întâmplat asta. A fost o adevărată aventură, cel puţin“, a scris Martin. 
 
El a continuat prin a mulţumii întregii echipe care a muncit la realizarea „Game of Thrones“. 
 
„Vreau să mulţumesc tuturor, dar sunt atât de mulţi. Au fost 42 de membri în castingul sezonului opt, la premiera din New York City, şi nu au fost toţi. Mulţumesc şi echipei de producţie, mai puţin vizibilă decât distribuţia, dar nu mai puţin importantă. Au existat nişte oameni senzaţionali care au lucrat la acest show de televiziune. David & Dan au adunat o echipă de campioni. Regizorii au fost incredibili, de asemenea. Ar trebui să încep să nominalizez, dar mi-e teamă să nu uit să menţionez pe cineva. Trebuie totuşi să-i amintesc pe David Benioff, Dan Weiss, Bryan Cogman şi, bineînţeles, marea echipă de la HBO, condusă de Richard Plepler. Fără HBO, Game of Thrones nu ar fi fost ceea ce a devenit“, a adăugat George R. R. Martin. 
 
El a menţionat că va reveni cu un text în care va menţiona care au fost scenele lui preferate din serial: „Aş putea continua, dar sunt prea multe de spus. Despărţirea este o suferinţă dulce-acrişoară, a scris Bard. În săptămânile şi lunile ce vor veni, voi scrie despre câteva dintre momentele mele preferate de la realizarea acestui show de televiziune. Din când în când, mă simt nostalgic... Iar acum sunt atât de multe amintiri şi prea puţin timp să le amintesc pe toate“. 
 
Scriitorul a continuat prin a declara că atât el cât şi cei din echipa de producţie şi distribuţie au început deja alte proiecte. apoi, Martin a vorbit şi despre ultimele sale romane din seria „Cântec de gheaţă şi foc“, pe care fanii le aşteaptă cu nerăbdare. 
 
„Eu? Sunt încă aici şi sunt încă ocupat. Ca producător, am cinci proiecte în dezvoltare la HBO (unele nu au nimic de-a face cu Westeros), două la Hulu, unul pe History Chanel (...). Se apropie iarna, aşa cum v-am spus acum mult timp şi aşa va fi. «The Winds of Winter» (n.r. al şaselea roman din seria «Cântec de Gheaţă şi Foc») a întârziat să apară, ştiu, dar va fi gata. Nu vă voi spune când, dar o voi termina, iar apoi va apărea şi „A Dream of Spring“, ultima carte a seriei“, a mai spus George RR Martin. 
 
El a oferit şi o explicaţie în legătură cu finalul seriei lui, după ce fanii „Game of Thrones“ şi-au exprimat dorinţa de a afla dacă finalul cărţilor va corespunde cu cel al serialului produs de HBO. 
 
„Cum se va termina totul? Aud că fanii întreabă asta. La fel ca şi serialul? Diferit? Ei bine, da. Şi nu. Şi da. Şi nu. Şi da. Şi nu. Şi da. Lucrez într-un mediu foarte diferit de cel al lui David şi Dan, nu uitaţi asta. Ei au avut şase ore pentru acest sezon final. Mă aştept ca ultimele două cărţi ale mele să umple 3000 de pagini de manuscris, înainte de a fi terminat de scris... şi dacă sunt necesare mai multe pagini şi capitole şi scene, le voi adăuga. Există personaje care nu au reuşit niciodată să apară pe ecran, iar altele care au murit în show, dar încă mai trăiesc în cărţi. Aşa că cititorii vor afla ce s-a întâmplat cu Jeyne Poole, cu Lady Stoneheart, Penny şi porcul ei, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan Gallant, Aegon VI şi o mulţime de alte personaje atât minunate, cât şi mici, pe care telespectatorii nu au avut şansa să le întâlnească. Şi da, vor exista unicorni... un fel de unicorni. Care va fi sfârşitul «real»? E o întrebare stupidă. Câţi copii a făcut Scarlett O'Hara? (n.r. protagonista romanului „Pe aripile vântului“, de Margaret Mitchell). Ce spuneţi de asta? Voi scrie finalul. Îl veţi citi. Apoi, toată lumea poate avea propriile opinii despre el şi îl va putea discuta pe internet“, a încheiat George R. R. Martin. 
 

De altfel, peste un milion de fani ai serialului au semnat o petiţie prin care cer refacerea ultimului sezon, fiind nemulţumiţi de cum a fost continuat firul poveştii. Ei sunt de părere că scenariştii David Benioff şi D.B. Weiss „nu s-au descurcat prea bine“ după ce au rămas fără materialul-sursă, cărţile lui George R.R. Martin.

În plus, scriitorul a anunţat recent că trei show-uri „Game of Thrones“, continuări ale serialului, se află în pregătire la HBO.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările