Cum arată Adrian Sârbu după trei luni de arest

Cum arată Adrian Sârbu după trei luni de arest

Adrian Sârbu va petrece încă cel puţin 30 de zile după gratii, conform deciziei definitive a judecătorilor care i-au respins cererea de eliberare pe data de 8 mai FOTO Marian Iliescu

Adrian Sârbu (60 de ani) a afişat imaginea unui om vizibil slăbit, nebărbierit şi cu părul vâlvoi la ultima prezentare în faţa instanţei, la trei luni de la arestul preventiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alex Costache, jurnalist TVR, a public pe contul personal de Facebook o serie de poze cu Adrian Sârbu la ultima prezentare în faţa instanţei. Adus pentru audieri în dosarul creditelor ilegale, Adrian Sârbu pare vizibil slăbit, uşor dezorientat, nebărbierit şi cu părul vâlvoi, asortând la pantalonii verde fosforescent o sacoşă de aceeaşi culoare.

„Omul e prăjit rău. Înţeleg că - dacă ar fi restituit prejudiciul sau măcar o parte din el - ar mai fi avut vreo şansă la eliberare. Fie că e zgârcit, fie că nu mai are, fie că e dus - nu o face. Un amic avocat mi-a explicat că evaziunea fiscală de peste jumătate de milion de euro se pedepseşte cu detenţie de la 9 la 15 ani. El e acuzat de evaziune fiscală de peste patru milioane de euro! Plus că e acuzat şi de spălare de bani care depăşeşte cu până la zece ani. Iar acum a venit şi dosarul de la DIICOT cu creditul de la BRD.

Probabil omul şi-a făcut următorul calcul: nu le dau niciun ban, stau în pârnaie, la un moment dat oricum trebuie să îmi dea drumul din arest preventiv, peste câţiva ani mă condamnă la zece ani, mi se scande oricum din pedeapsă durata arestului preventiv, am peste 60 de ani şi fac o treime, mai scriu trei cărţi“, scrie Alex Costache pe contul personal de Facebook lângă pozele cu Sârbu.

Adrian Sârbu, în duba poliţiei FOTO Alex Costache/Facebook

Adrian Sârbu FOTO Alex Costache/Facebook

Adrian Sârbu va petrece încă cel puţin 30 de zile după gratii, conform deciziei definitive a judecătorilor care i-au respins cererea de eliberare pe data de 8 mai. Mogulul media, proprietarul Mediafax Group, se află în arest preventiv de pe 4 februarie, fiind cercetat în dosarul de evaziune fiscală de la compania de presă pe care o controlează, aflată acum în insolvenţă, unde procurorii estimează prejudiciul la peste patru milioane de euro. Acesta este suspectat de instigare la mai multe fapte de corupţie, evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. În motivarea deciziei, magistraţii au arătat cum se sustrăgea mogulul media de la plata taxelor către stat.

La începutul acestui an, Mediafax Group a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor de aproximativ 14 milioane de euro (62 de milioane de lei). Societatea Mediafax Group a fost înfiinţată în anul 2010, fiind specializată pe activităţi de editare a revistelor şi periodicelor. Societatea deţine majoritatea afacerilor de presă ale lui Adrian Sîrbu, agenţia de presă şi mai multe site-uri de ştiri, printre care Gandul.info, dar şi titluri precum „Business Magazin“ şi „Ziarul Financiar“.

Adrian Sârbu avea, în calitate de Director General al Mediafax Group, o remuneraţie netă lunară de 25.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările