Sorin Roşca Stănescu şi Adrian Sîrbu, acuzaţi că au luat credite de milioane de euro cu acte false. Un credit luat de Elena Udrea, verificat de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roşca Stănescu a fost scos din arest şi dus la sediul DIICOT
Roşca Stănescu a fost scos din arest şi dus la sediul DIICOT

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu şi omul de afaceri Adrian Sîrbu au fost scoşi din arest şi dus la sediul Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru a fi audiaţi într-un nou dosar. Cei doi sunt suspectaţi că ar fi luat, în 2008, credite cu acte false de la BRD. Roşca ar fi luat 3 milioane de euro, iar Sîrbu, 4 milioane de dolari.

UPDATE DIICOT a transmis Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să investigheze modul în care Elena Udrea a luat un credit de 3.280.000 de euro.

Surse judiciare au precizat că, în timp ce anchetau creditele luate de suspecţii din acest caz, au descoperit şi creditul luat de Elena Udrea. 

Aceleaşi surse au precizat că, ulterior, pe 4 martie, DIICOT şi-a declinat competenţa către DNA.

Elena Udrea a spus, vineri, referitor la faptul că procurorii DNA fac cercetări cu privire la un credit de aproximativ trei milioane de euro pe care l-a luat de la BRD în urmă cu mai mulţi ani, că nu ştie care sunt noile acuzaţii formulate de procurori pe numele său.

În acest caz se fac cercetări cu privire la constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

Mai exact, patronul Mediafax Group, Adrian Sîrbu, este suspectat că ar fi luat un credit de la BRD de 4 milioane de dolari. Acesta ar fi girat pentru sumă cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internaţional şi nu ar fi plătit ratele niciodată.

Fostul senator Sorin Roşca Stăneascu, aflat în Penitenciarul Jilava, ar fi contractat un credit pentru investiţii de 3 milioane de euro. Nici acesta nu ar fi plătit ratele, iar garanţiile depuse au fost insuficiente pentru ca banca să poată recupera banii.

Creditele ar fi fost luate în aceeaşi zi în care au depus actele, beneficiind de sprijinul lui Sorin Popa, fost vicepreşedinte al BRD. Anchetatorii spun că Sîrbu şi Roşca ar fi ajuns la Popa prin intermediul lui Remus Truică. În schimbul serviciilor oferite, Truică ar fi primit parte din banii luaţi de cei doi de la bancă. De altfel, Truică ar fi ajutat-o şi pe Elena Udrea să contracteze un credit ilegal.

Sorin Roşca Stănescu se află după gratii, la Rahova, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol.

Adrian Sîrbu se află în arest preventiv de pe 3 februarie 2015, fiind acuzat de procurorii DIICOT de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite