Cristian Tudor Popescu şi Florin Negruţiu, redactor-şef al Gândul.info, au demisionat

Cristian Tudor Popescu şi Florin Negruţiu, redactor-şef al Gândul.info, au demisionat

Cristian Tudor Popescu are o colaborare cu postul de ştiri Digi 24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu şi Florin Negruţiu, redactorul-şef al ziarului online Gândul, au demisionat, potrivit HotNews.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Tudor Popescu şi-a dat demisia marţi, 28 iulie, şi şi-a anunţat plecarea într-un Post Scriptum la editorialul „Cinema Dacia“, publicat pe 29 iulie. „Acesta este ultimul meu text din Gândul“, a precizat jurnalistul. 
 
De asemenea, potrivit HotNews.ro, şi redactorul-şef al site-ului gandul.info Florin Negruţiu a demisionat luni, 27 iulie. Niciunul dintre cei doi nu a oferit detalii despre motivele care au stat la baza deciziei. 
 
Din martie 2015, Cristian Tudor Popescu are o colaborare cu postul de ştiri Digi 24, deţinut de compania RCS&RDS, unde, în fiecare vineri, de la ora 21.30, este invitatul permanent al lui Cosmin Prelipceanu în emisiunea „Jurnalul de Seară“.
 
Gandul.info face parte din trustul de presă Mediafax Group, deţinut de Adrian Sârbu, fondatorul postului de televiziune Pro TV. La începutul acestui an, Mediafax Group a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor de aproximativ 14 milioane de euro (62 de milioane de lei). Societatea Mediafax Group a fost înfiinţată în anul 2010, fiind specializată pe activităţi de editare a revistelor şi periodicelor. Societatea deţine majoritatea afacerilor de presă ale lui Adrian Sîrbu, agenţia de presă şi mai multe site-uri de ştiri, printre care Gandul.info, dar şi titluri precum „Business Magazin“ şi „Ziarul Financiar“.

Firma a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de peste 89 de milioane de lei şi profit net de 1,8 milioane de lei, iar la finalul anului 2013 a raportat afaceri de 77 de milioane de lei şi pierderi de 11 milioane de lei, cu datorii totale de peste 68 de milioane de lei. La data de 30 septembrie 2014, societatea înregistra restanţe de plată către bugetele de stat în valoare cumulată de 5.328.784 lei, pentru achitarea cărora fuseseră acordate înlesniri.

În septembrie 2014, Adrian Sârbu a înfiinţat o nouă societate, Mediafax Mall SRL, cu acelaşi obiect de activitate ca şi Mediafax Group. În noua firmă, Adrian Sârbu este asociat cu 99% din părţile sociale, iar Allerria Business Consulting SRL deţine 1% din capital.

Adrian Sârbu, arest la domiciliu pentru instigare la evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani

Activitatea agenţiei de presă, dar şi a altor instituţii din grupul de presă au făcut obiectul unui dosar deschis de procurorii Parchetului Capitalei la sfârşitul verii. Pe 6 decembrie, 11 persoane au fost arestate preventiv de magistraţii Tribunalului Bucureşti fiind acuzate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care prejudiciul se ridică la 15 milioane de lei.

Omul de afaceri Adrian Sârbu a fost arestat preventiv în data de 4 februarie 2015. Acesta este suspectat de instigare la mai multe fapte de corupţie, evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. În motivarea deciziei, magistraţii au arătat cum se sustrăgea mogulul media de la plata taxelor către stat. Ulterior, la sfârşitul lunii mai, instanţa Curţii Supreme a decis definitiv ca acesta să fie plasat în arest la dimiciliu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările