Israel a câştigat Eurovision 2018. Pe ce loc s-a clasat Moldova şi topul complet VIDEO

Israel a câştigat Eurovision 2018. Pe ce loc s-a clasat Moldova şi topul complet VIDEO

Netta Barzilai FOTO Guliver/Getty Images

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, este câştigătoarea Eurovision 2018. Artista, în vârstă de 25 de ani, a cucerit publicul şi specialiştii cu piesa „Toy“. Grupul DoReDoS, care a reprezentat Moldova cu melodia „My Lucky Day“, a terminat competiţia pe locul zece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Următoarea ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura în Israel, după ce Netta Barzilai a fost desemnată câştigătoarea Eurovision 2018, graţie interpretării piesei „Toy“, care a obţinut un total de 529 de puncte. Este pentru a patra oară când Israel, una dintre singurele două ţări non-europene din concurs, alături de Australia, câştigă râvnitul trofeu. 
 
„Sunt foarte fericită! Vă mulţumesc că aţi ales diferit, vă mulţumesc că acceptaţi diferenţele dintre noi, sărbătorim diversitatea. Îmi iubesc ţara! Ne vedem la Ierusalim!“, a declarat, vădit emoţionată, câştigătoarea Eurovision 2018.
 
 
 
Netta Barzilai (25 de ani) a fost încă de la început marea favorită a ediţiei. Cu accente de pop electronic şi ritmuri africane, piesa „Toy“ are versuri care fac referire, pe alocuri, la campania împotriva hărţuirii sexuale #MeToo, la actriţa israeliană Gal Gadot, vedeta blockbuster-ului „Wonder Woman“, îndeamnă la a ne accepta aşa cum suntem, dar are şi câteva „ciudăţenii“, inclusiv sunete de găină şi o coregrafie sugestivă, care se bucură de mult succes în mediul virtual. Povestea câştigătoarei Eurovision 2018.
 
 
Poziţia secundă a revenit reprezentantei din Cipru, cântăreaţa originară din Grecia şi cu origini albaneze Eleni Foureiera (31 de ani), cu piesa „Fuego“, care a strâns 436 de puncte. 
 
 
Podiumul a fost completat de reprezentantul Austriei, Cesar Sampson, a cărui piesă „Nobody But You“ a acumulat 342 de puncte. Clasamentul final şi punctajele din semifinale.
 
 
Topul 10 al finalei Eurovision 2018 a fost completat de Germania, Italia, Cehia, Suedia, Estonia, Danemarca şi Moldova. Reprezentanţii Moldovei, trupa DoReDoS, s-au clasat pe locul zece datorită piesei „My Lucky Day“, către care au mers 209 puncte. 
 
 
În finala Eurovision 2018 au cânta artişti din 26 de state: Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda şi Irlanda (calificaţi după prima semifinală) şi Serbia, Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda (calificaţi după a doua semifinală). De asemenea, în ultimul act au fost direct calificate marile state finanţatoare ale concursului - Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania -, precum şi ţara-gazdă, Portugalia. Jurii de specialitate şi telespectatorii (50%-50%) din cele 43 de ţări participante au ales câştigătorul Eurovision 2018. 
 
Amintim că trupa The Humans, care a reprezentat România, a fost eliminată după a doua semifinală Eurovision 2018. Punctele primite de ţara noastră de juriile şi telespectatorii fiecărei ţări. 
 

Prestaţiile finaliştilor Eurovision 2018 în ordinea clasamentului

4. Germania
 
 
5. Italia
 
 
6. Cehia
 
 
7. Suedia
 
 
8. Estonia
 
 
9. Danemarca
 
 
10. Moldova
 
 
11. Albania
 
 
 
12. Lituania
 
 
13. Franţa
 
   
14. Bulgaria
 
 
15. Norvegia
 
 
16. Irlanda
 
 
17. Ucraina
   
 
18. Olanda
 
 
19. Serbia
 
 
20. Australia
 
 
21. Ungaria
 
 
22. Slovenia
 
 
23. Spania
 

24. Marea Britanie
 
  
 
25. Finlanda
 
 
26. Portugalia
 
 
 
citeste totul despre: