Alexandra Ungureanu, la Adevărul Live: „Marele talent al unui muzician constă în a se transpune dintr-un domeniu în altul“

Alexandra Ungureanu, la Adevărul Live 

Alexandra Ungureanu a fost invitată miercuri la „Adevărul Live“, unde a vorbit despre noutăţile din lumea muzicală, dar şi despre cele mai importante poveşti din showbiz-ul autohton.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandra Ungureanu este una dintre cele mai bune voci ale muzicii româneşti, cu numeroase colaborări şi realizări, cu premii obţinute în cadrul mai multor concursuri de gen. A lucrat, printre alţii, cu Sistem, Taxi, Viţa de Vie, Holograf, Vunk. Din 2004 este vocea trupei Crush, cu două albume foarte bine primite pe piaţă.

Cele mai importante declaraţii:

În weekendul acesta, alături de trupa Cursh, Alexandra Ungureanu va susţine o serie de concerte în ţară. Spectacole, probabil, mult aşteptate de publicul român, având în vedere faptul că artista petrece destul de mult timp peste hotare. Din această cauză, nu a reuşit să lege prietenii cu colegii de breaslă din România: „Nu am dezvoltat foarte multe prietenii în showbiz, din cauza lipsei de timp, dar sunt mulţi artişti buni, dar şi artişti care au acelaşi repertoriul de 20 ani, lumea încă vrea să-i asculte. Pentru mine, a fost un an plin de evenimente.“

„Un proiect altfel“

„Trupa Cursh caută mereu o poveste, iar piesele noastre reflectă în mare măsura problemele şi frământările noastre legate de dragoste“, a mai spus ea. Alexandra a dezvăluit că zilele acestea lucrează alături de trupa Crush la un nou videoclip.

Alexandra Ungureanu FOTO Eduard Enea

„Marele talent al unui muzician constă în a se transpune dintr-un domeniul în altul“, consideră artista, care îşi doreşte să scoate un „proiect altfel“.

Deşi Alexandra este moldoveancă, o mare parte din echipa sa vine din zona Ardealului. „Echipa mea este formată, în mare parte din ardeleni, iar eu sunt moldoveancă“.

Destul de secretoasă în legătură cu noile planurile, Alexandra spune că „proiectul are patru piese, dar este şi o surpriză despre care o sa aflaţi în luna septembrie. „Artista mărturisit, totuşi, că este vorba despre un cover din filmul „Pitch Perfect“.

Alexandra Ungureanu FOTO Eduard Enea

Despre filmările videoclipul, „Deja-vu“, Alexandra spune că „a fost foarte frig“, iar ploile au îngreunat destul de mult situaţia. „Uitându-mă la filmări retrăiesc bucuria acelor zile, chiar dacă stateam în studio până târziu şi mă trezeam foarte devreme a doua zi. Au fost peripeţii, aşa cum se poartă la o filmare adevărate“, a povestit vedeta.

Fericirea unei relaţii la distanţă

Cât despre videoclipul piesei „Hey, Brother“, Alexandra a spus că prietenul ei nu a fost încântat de coafura sa, însă este foarte mândru de interpretarea iubitei sale. „Pe prietenul meu îl ştiu de şapte ani de zile, timp în care am ţinut legătura online. El lucrează la New York, dar îi este greu departe de casă“, povesteşte Alexandra. În ciuda distanţei care-i desparte, artista se declară foarte fericită de actuala sa relaţie.

Mi s-au spus lucruri foarte frumoase, unii fani mi-au spus chiar că sunt dependenţi de muzica mea. Atunci îţi regăseşti menirea şi îţi dai seama că ai luat-o pe drumul cel bun. 99%, eu funcţionez prin muzică.

„Prin acest proiect ne-am propus să promovăm şi zone cu potenţial turistic din România“, a spus Alexandra despre filmările de la munte din cel mai recent clip, realizat împreună cu muzicienii proiectului Nora Deneş Symphonical.

Amprenta unei voci într-o industrie prea aglomerată

Deşi a colaborat cu mulţi artişti români - recent cu Direcţia 5 -, Alexandra îşi doreşte o colaborare cu Mircea Baniciu: „Ştiu multe piese din repertoriul său, le ascultam cu drag în maşină, mai ales de pe albume Pasărea Colibri. Eu cred în continuare în cântecele cu poveste “, spune artista.

Alexandra Ungureanu FOTO Eduard Enea

O vedetă internaţională, Alexandra susţine că este foarte greu pentru un tânăr artist, mai ales pentru unul care porneşte de la un talent-show, să-şi facă un nume în această industrie foarte aglomerată. „Piaţa este extrem de aglomerată, de unde sa mai iasă atâţia cântăreţi. Eu am avut noroc, am venit din alte timpuri, iar vocea mea şi-a pus amprenta. Oricum, am auzit multe voci bune la emisiunile de talent, poate chiar mai bune decât ceea ce ni se dă la radio. Dar pentru a face o piese bună, un artist trebuie să fie consiliat şi întreţinut“, a sfătuit Alexandra Ungureanu.

Anul acesta, la zece ani de la prima colaborare, Alexandra Ungureanu a început un nou proiect muzical cu Marius Moga.

O linie melodică foarte bine scrisă poate transmite mai multe decât cuvintele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările