La mulţi ani, Sean Connery! Actorul cunoscut pentru interpretarea rolului lui James Bond împlineşte astăzi 83 de ani

La mulţi ani, Sean Connery! Actorul cunoscut pentru interpretarea rolului lui James Bond împlineşte astăzi 83 de ani

În anul 2000 a primit titlul de „Sir“ din partea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fiind numit, în acelaşi timp, „Cel Mai Important Scoţian în Viaţă“ FOTO Reuters

Sean Connery, actor de origine scoţiană, împlineşte, astăzi, 83 de ani. Connery rămâne cunoscut pentru interpretarea rolului celebrului spion James Bond, între 1962 şi 1983.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi interpretarea agentului serviciilor secrete britanice James Bond i-a adus gloria, Sean Connery nu a fost dorit pentru acest rol de creatorul personajului, Ian Fleming, jurnalist şi scriitor britanic. Fleming nu l-a agreat deloc pe actorul scoţian, din motiv că ar fi prea „brut“ pentru un astfel de rol. În cele din urmă, la insistenţele regizorului şi ale soţiei, Fleming a acceptat să-l distribuie în peliculă, iar Connery nu a dezamăgit: a jucat, pentru cinci ecranizări, rolul vieţii.

Alte roluri care l-au consacrat au fost cele din filmele „Numele Trandafirului“, „Indiana Jones şi Ultima Cruciadă“, „Nemuritorul“ sau „Orient Expres“. 

În 1989, a fost proclamat de revista „People“ „Cel Mai Sexi Bărbat în Viaţă“, iar în 1999, la 69 de ani, a fost votat „Cel Mai Sexi Bărbat al Secolului“.

În anul 2000 a primit titlul de „Sir“ din partea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fiind numit, în acelaşi timp, „Cel Mai Important Scoţian în Viaţă“ sau „Cea Mai de Preţ Comoară a Scoţiei“. 

Chiar dacă viaţa sa intimă a rămas departe de ochii presei, una dintre soţiile lui povesteşte prima noapte petrecută în compania actorului. Pe când era căsătorit cu actriţa australiană Diane Cilento, Sean Connery a avut o aventură pasională cu artista de origine franceză Micheline Roquebrune, care, în 1975, avea să-i devină soţie.

 
Foto

„Citea un ziar, stând gol pe pat. Printr-un singur gest am sărit lângă el, mi-am desfăcut cureaua pantalonilor şi am pretins că-l biciuiesc, în timp ce dansam. El m-a prins şi m-a sărutat pasional, aproape brutal, animalic. Pielea lui a eliberat un miros fierbinte şi ametiţor. În următoarele zile ne întâlneam la golf şi ne salutam ca nişte străini, dar seara făceam dragoste ca nebunii. Niciun alt bărbat nu a avut un asemenea efect asupra mea“, spunea Micheline Roquebrune în numărul din martie 1972 al revistei franţuzeşti „Gala“.

Sean Connery este recunoscut şi pentru refuzul unor roluri importante din pelicule internaţionale. Printre cel mai important rol pe care l-a refuzat se numără Gandalf din „Stăpânul inelelor”, acesta fiind nemulţumit de modul în care scenariul a fost scris. Banii nu l-au tentat, suma oferită de producători fiind de peste 25 de milioane de dolari, plus 15% din încasările în box office. Partitura i-a revenit în cele din urmă lui Ian McKellen.

Replici celebre ale lui Sean Connery din cele cinci ecranizări ale seriei „James Bond” în care a jucat

Sean Connery, în rolul principal din filmul „James Bond: Goldfinger”, în 1964 FOTO AFP

Imagini din aceeasi galerie
 • Sean Connery, în rolul principal din filmul „James Bond: Goldfinger”, în 1964 FOTO AFP
 • Sean Connery, alături de Claudine Auger, fostă Miss Franța, în 1965 FOTO AFP
 • Sean Connery, în 1967 FOTO AFP
 • Sean Connery, alături de Prințesa Paola a Belgiei 1968 FOTO AFP
 • Sean Connery, în 1976 FOTO AFP
 • Sean Connery, în timpul filmărilor peliculei „Bridge Too Far”, în 1976 FOTO AFP
 • Sean Connery, alături de actorul Bernie Casey, în 1982 FOTO AFP
 • Sean Connery, la Oscarurile din 1988, când a câștigat premiul „Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar”, pentru interpretarea personajului Jim Malone din filmul „Incoruptibilii” („The Untouchables”) FOTO Reuters
 • Sean Connery, în 1998 FOTO AFP
 • Sean Connery și actrița Catherine Zeta-Jones, 1999, au jucat împreună în filmul „Entrapment” FOTO AFP
 • Sean Connery, în 2002 FOTO AFP
 • Sean Connery, în 2004 FOTO AFP
 • Sean Connery, în 2008 FOTO AFP
 • Sean Connery, în 2012 FOTO Reuters
 • Sean Connery, în 2013 FOTO Daily Mail
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările