Ovi, singurul compozitor al piesei „Playing With Fire“

Ovi, singurul compozitor al piesei „Playing With Fire“

Ovidiu Cernăuţeanu, acuzat pe nedrept

Ovi (Ovidiu Cernăuţeanu), care a câştigat Selecţia Naţională Eurovision 2010 alături de Paula Seling, cu piesa „Playing With Fire“ („Jocul cu focul“) este singurul compozitor al melodiei, deşi au apărut zvonuri potrivit cărora ar mai exista un compozitor norvegian (Simen M. Eriksrud), lucru pe care regulamentul nu-l permite. În realitate, Eriksrud este producătorul artistului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În declaraţia olografă a lui Eriksrud (presupusul coautor invocat) şi în adeverinţa eliberată de casa de producţie a lui Ovi (daWorks Music Publishins Ltd) se precizează că Ovi este singurul compozitor al melodiei „Playing With Fire".

Piesa "Playing with fire" ar putea fi descalificată de la Eurovision

„Piesa a fost înregistrată la societatea norvegiană de drepturi de autor TONO. Cei doi au convenit ca Simen M. Eriksrud să primească 50% din drepturile de autor ale melodiei, drept compensaţie pentru înregistrarea şi producerea single-ului", se arată în documentul de la casa de producţie.

Furtună într-un pahar cu apă

Marina Almăşan, coordonatoarea proiectului Eurovision 2010, a declarat: „Este o furtună într-un pahar cu apă. Cel despre care se spune că este al doilea compozitor este de fapt producătorul piesei.

Am vorbit cu Horia Moculescu şi cu mai mulţi compozitori de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR) şi mi s-a spus că este o practică frecventă ca piesele declarate să poarte şi semnătura producătorului melodiei respective, din motive financiare. Ovi este autorul deplin al piesei, aşa că mergem mai departe. Victoria a fost clar a Paulei şi a lui Ovi", a spus Almăşan.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările