Mihaela Rădulescu se foloseşte de numele actriţei Daniela Nane pentru a-şi şterge păcatele: adevărul din spatele sărutului dintre cele două vedete

Mihaela Rădulescu se foloseşte de numele actriţei Daniela Nane pentru a-şi şterge păcatele: adevărul din spatele sărutului dintre cele două vedete

Mihaela Rădulescu se foloseşte de numele actriţei Daniela Nane pentru a-şi cere scuze faţă de comunitatea LGBT FOTO Mediafax

După ce Mihaela Rădulescu a lansat un atac dur la adresa comunităţii LGBT din România, vedeta de televiziune a folosit drept scuză un pictorial din 2002, în care se sărută cu actriţa Daniela Nane, pentru a-şi motiva o parte a gestului. Deşi starul de la Pro TV încearcă să se apere folosindu-se de numele Danielei Nane, cea din urmă susţine că pictorialul cu pricina nu are nicio legatură cu comunitatea de gay din România.

Pe 5 aprilie, Mihaela Rădulescu publica, pe blogul personal, un text intitulat „Adam şi Eva? (Toleranţa pe la spatele normalităţii)“. Printre altele, membra juriului „Românii au talent“ preciza că, din cauza „corectitutinii politice“ şi a drepturilor minorităţilor sexuale, „normalitatea“ pierde teren în faţa „ciudăţeniilor“, că persoanele gay sunt „anormale“, că admiră totuşi homosexualii care „nu sar calul în nicio direcţie“ şi că nu vrea să îşi vadă copilul „nici gay, nici terorist, nici cerşetor, nici drogat, nici depresiv.“

Drept scuză pentru atacurile aduse comunităţii LGBT (n.r. - lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) din România, vedeta de televiziune a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care evidenţiază că a susţinut întotdeauna dreptul la libera exprimare, dar şi drepturile minorităţilor şi niciodată nu i-a tratat cu superioritate pe homosexuali. „În primul şi în primul rând, vreau să vă spun cât pot eu de clar şi cât de dispuşi sunteţi voi să înţelegeţi, că am susţinut mereu dreptul la libera exprimare, dreptul la opinie, drepturile oricărui om, drepturile tuturor minorităţilor, implicit şi pe cele ale comunităţii gay! Nu am avut niciodată un comportament care să-i facă să simtă vreo aversiune sau vreo diferenţă între noi. Am promovat acţiunile lor în nenumărate emisiuni, i-am invitat în emisiunile mele, i-am primit în casa mea şi nu i-am privit niciodată superior sau diferit“, şi-a început Mihaela Rădulescu textul, precizând că are prieteni apropiaţi care sunt homosexuali.

În plus, pentru a întări faptul că nu are nimic de împărţit cu persoanele gay, Mihaela Rădulescu a invocat un pictorial, din 2002, realizat pentru revista „Tabu“, în care se sărută cu actriţa Daniela Nane.

„Mai mult decât atât, în anul 2002 am făcut parte, alături de Daniela Nane, dintr-un proiect al revistei «Tabu», un pictorial pentru drepturile colectivităţii lesbiene, gay, bisexuale şi transsexuale, un manifest inedit, la acea vreme, pentru deschidere, pentru toleranţă şi acceptare a tuturor celor care ni se par diferiţi", a scris Mihaela Rădulescu, pe contul său de Facebook.

Andreea Nane (stânga) şi Mihaela Rădulescu, pe coperta revistei „Tabu“, din anul 2002 FOTO Arhiva Adevărul

Deşi, în 2002, Mihaela Rădulescu declara că pictorialul în care se sărută cu o altă femeie este felul în care ea doreşte să demonstreze că susţine comunitatea gay din România, Daniela Nane vine cu o explicaţie mult mai pertinentă legată de controversatul pictorial şi dezminte cele spune de vedeta de la Pro TV, menţionând că sărutul lor era o trimitere ironică la un alt sărut.

„Mi s-a spus astăzi că cineva foloseşte şi numele meu în încercarea de a-şi rezolva problemele. Din respect pentru adevăr şi pentru valorile pe care le promovez, aş dori să spun ca respectivul pictorial din «Tabu» nu avea nicio legătură cu comunitatea gay, coperta era doar o trimitere ironică şi amuzantă la foarte recentul sărut dintre Britney Spears şi Madonna din acea perioada, ca dovadă, a se vedea fotografiile din pictorial“, a mărturisit Daniela Nane printr-un mesaj postat pe Facebook.

Sărutul dintre Madonna şi Britney Spears, trimiterea ironică pentru pictorialul Tabu în care apărea Mihaela Rădulescu FOTO Arhiva Adevărul

Aşa cum era de aşteptat comentariile vedetei de televiziune au stârnit o sumedenie de reacţii negative, aceasta devenind în scurt timp principala ţintă a comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali - n.red.), dar şi a bloggerilor. Printre vocile care au condamnat judecăţile emise de Mihaela Rădulescu se numără şi actorul Mihai Bendeac, care i-a dedicat un amplu text, publicat pe pagina personală de Facebook, în care subliniază faptul că vedeta nu a făcut altceva decât să câştige o mare masă de public needucat, criticând o minoritate. Totuşi, acesta a ţinut să precizeze că o consideră pe Rădulescu „un prezentator TV bun“, care naşte controverse şi are un marketing inteligent. De asemenea, artistul i-a atras atenţia Mihaelei Rădulescu asupra faptului că foarte mulţi tineri trăiesc adevărate drame şi sunt împinşi către sinucidere de presiunile sociale.

Fosta prezentatoare TV Andreea Raicu a scris pe blogul său că recentele postări de pe Facebook ale Mihaelei Rădulescu, în care aceasta i-a atacat pe homosexuali, au întristat-o şi şocat-o în acelaşi timp şi au determinat-o să-şi amintească de divă aşa cum a cunoscut-o. Raicu mai spune că Rădulescu tratează cu desconsiderare „nişte suflete“ care nu i-au greşit cu nimic.

Despre acest subiect mai puteţi citi şi:

Mihaela Rădulescu a lansat un atac dur la adresa persoanelor gay: „Sunteţi oameni anormali, oricât vă deranjează“

Prima reacţie a Mihaelei Rădulescu, după controversele create de textul în care îi atacă pe homosexuali

„Democrata“ şi „toleranta“ Mihaela Rădulescu, „delir homofob“: de ce a atacat în mod tendenţios comunitatea homosexualilor

Normalitatea homofobă a Mihaelei Rădulescu

Mihaela Rădulescu, acuzată de ipocrizie pe două fronturi

Dreptul doamnei Mihaela Rădulescu la delir şi liberă aberaţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: