Comunitatea LGBT a organizat un protest împotriva Mihaelei Rădulescu, în faţa sediului Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) din România, împreună cu Asociaţia Accept, a organizat marţi seară, 7 aprilie, un protest de tip flashmob, împotriva Mihaelei Rădulescu, în faţa sediului Pro TV.

Confruntarea dintre Mihaela Rădulescu şi comuitatea LGBT continuă, „atacul“ venind de această dată din partea persoanelor gay, pe care vedeta de televiziune le-a numit „oameni anormali“.

După ce a stârnit comentarii acide în urma apariţiilor din show-ul „Românii au talent“, Mihaela Rădulescu (45 de ani) a devenit ţinta comunităţii gay. Într-un text publicat pe blogul personal, intitulat „Adam şi Eva? (Toleranţa pe la spatele normalităţii)“, Mihaela Rădulescu a scris că, din cauza „corectitutinii politice“ şi a drepturilor minorităţilor sexuale, „normalitatea“ pierde teren în faţa „ciudăţeniilor“.

Vedeta TV nu s-a oprit însă aici, ci a continuat să  jignească câţiva membri ai comunităţii LGBT, pe care i-a numit „viermi“ şi „ gunoaie umane“, după ce aceştia au creat o pagină de Facebook falsă în numele său, furându-i identitatea.

Mihaela Rădulescu, acuzată de homofobie şi îndemnare la ură

În seara de marţi, 7 aprilie, la ora 18.30, comunitatea LGBT, împreună cu Ascociaţia Accept (o organizaţie non-guvernamentală care apară drepturile omului din România şi promovează drepturile LGBT), a ieşit în stradă, în faţa sediului de la Pro TV din bulevardul Pache Protopopescu, unde a protestat împotriva Mahaelei Rădulescu. Vedeta a fost acuzată de membrii comunităţii, dar şi de susţinătorii acestora, că are un are un comportament de tip homofob şi îndeamnă la ură împotriva minorităţilor sexuale.

Două femei protestează, în faţa sdiului Pro Tv, împoriva Mihaelei Rădulescu FOTO Facebook/Asociaţia Accept

image

Potrivit„Românii au talent“.

„Homofobia distruge armonia“

Membrii comunităţii LGBT au afişat mesaje de tipul „Homofobia distruge armonia“ sau „M-a inspirat o postare de-a Mihaelei de ieri. Susţin LGBT“ şi au purtat umbrele sau pelerine în culorile reprezentative comunităţii LGBT.

Un grup de tineri protestează împotriva Mihaelei Rădulescu, în faţa sediului Pro TV FOTO Facebook/ Asociaţia Accept

image

Miercuri, 8 aprlie, Ascociaţia Accept a postat pe reţeaua socială Facebook un mesaj de mulţumire celor care au participat la protestul organizat împotriva Mihaelei Rădulescu: „Vă mulţumim tuturor pentru că aţi fost alături de comunitatea LGBT! ‪#‎sustinLGBT‬. Un singur lucru mai e de facut - trebuie sa trimitem un mesaj clar către ProTV şi Simon Cowell că discursul homofob nu pot fi tolerat în spaţiul public. Ei au datoria de a se delimita de prezentatori TV care se folosesc de statutul de persoană publică şi formator de opinie pentru a instiga la ură şi discriminare.“

La protest a participat şi Ana Morodan, o bloggeriţă foarte cunoscută în lumea modei.

Ana Morodan, la protestul organizat de comunitatea LGBT împotriva Mihaelei Rădulescu FOTO Facebook/Asociaţia Accept

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite