WellCode, în parteneriat cu Banca Transilvania, lansează ”Bursele Wellcode”, un program prin care se premiază performanţa

WellCode, în parteneriat cu Banca Transilvania, lansează ”Bursele Wellcode”, un program prin care se premiază performanţa

Petru Trîmbiţaş, fondator WellCode

WellCode, furnizor de cursuri de programare şi servicii de mentorat, cu sediul în Cluj, lansează, în parteneriat cu Banca Transilvania, un program de mentorat bazat pe un concept nou în România, prin care le oferă cursanţilor posibilitatea de a-şi recupera investiţia, în funcţie de punctajul obţinut la concursul organizat la final.

”Bursele WellCode”, accesibile tuturor celor interesaţi să înveţe programare sau să-şi găsească joburi mai bine plătite, demarează în luna august a.c. şi vor fi acordate la finalul perioadei de şase luni de curs. Banca Transilvania, partener în proiect, intenţionează să recruteze în echipa sa specialişti din rândul absolvenţilor acestui program.

Bursele WellCode au fost gândite ca un mecanism prin care vrem să recompensăm performanţa celor dispuşi să investească în dezvoltarea lor profesională şi personală, vor să înveţe programare şi sunt dispuşi să investească în acest proces. Sistemul de recompense a fost gândit într-o manieră diferită de tot ce există acum în piaţă. Accentul este pus pe seriozitate, perseverenţă şi dorinţa de schimbare prin învăţare. Astfel, la finalul celor şase luni, cursanţii vor intra într-o competiţie de absolvire, la finalul căreia, pe baza punctajului realizat pe proiect, pot primi înapoi toată suma investită sau o parte din ea. Estimăm că, în cadrul acestui proiect, vom avea până la finalul anului peste 100 de cursanţi. Pe termen lung, ne dorim să ajungem ca 1.000 de studenţi ai noştri să fie angajaţi ca programatori”, a spus Petru Trîmbiţaş, fondatorul WellCode.

Programul se adresează celor care sunt interesaţi de programare, celor care vor să treacă la un nivel profesional superior şi să-şi găsească slujbe mai bine plătite sau studenţilor care încă nu şi-au definit drumul în carieră şi care vor să facă programare.

Admiterea se va face în urma unei şedinţe de consultanţă susţinute de un membru al echipei WellCode, astfel încât fiecare candidat va avea acces la toate informaţiile de care are nevoie pentru a decide intrarea în program.

După 6 luni, vom organiza un concurs în cadrul căruia cursanţii vor fi evaluaţi din materia parcursă. Participanţii vor trebui să creeze programe respectând un set de cerinţe, iar evaluarea se va face automatizat, deci va fi sută la sută obiectivă. Practic, recompensăm performanţa”, a precizat Trîmbiţaş.

Concursul de la finalul cursului va dura două ore iar tematica subiectelor va fi bazată pe cunoştinţele oferite în primele patru module de pe platforma learn.wellcode.ro. Fiecare subiect va avea asociat un punctaj, în funcţie de dificultate (între 1 şi 100), acest punctaj fiind cunoscut de la început de cursanţi. Punctajul final al fiecărui concurent se va obţine însumând punctajele obţinute de acesta la fiecare subiect.

Acordarea discounturilor, adică recompensarea, se face în funcţie de punctajul obţinut, celor care participă fizic la runda oficială de concurs. Cursanţii care obţin cel mai  ridicat punctaj (primii 1%) îşi recuperează integral suma investită, ceilalţi participanţi fiind recompensaţi în funcţie de rezultatele obţinute. Regulamentul detaliat privind organizarea concursului poate fi consultat la link: https://wellcode.ro/regulament-concurs/.

Pe măsură ce ideea noastră va lua amploare, ne dorim să avem cât mai mulţi parteneri-firme. Targetăm companii din diverse domenii de activitate, în general organizaţii în care lucrează echipe de programatori”, a explicat Petru Trîmbiţaş.

Despre WellCode

Fondată în 2017 de Petru Trîmbiţaş, fost olimpic naţional la informatică, cu stagii de internship la Facebook şi Google, WellCode are trei linii de business, respectiv reconversie profesională pentru cei care vor să facă din programare o profesie, pregătirea elevilor pentru olimpiade şi cursuri de upgrade pentru profesionişti. Din la lansare şi până în prezent, 100.000 de persoane s-au înregistrat pe platformă, iar mentorii au pregătit gratuit peste 30 de elevi olimpici, care s-au calificat şi au avut rezultate foarte bune la olimpiadele judeţene de informatică, la cea naţională şi la concursuri internaţionale. La cursuri se pot înscrie atât persoane din România, cât şi din afara ţării.

Petru Trîmbiţaş are 27 de ani şi a  început să studieze informatica în clasa a IX-a, din dorinţa de a câştiga bani pentru a-şi cumpăra un computer de gaming. A participat la Olimpiadele de informatică şi s-a calificat la faza naţională în toţi anii de liceu, obţinând menţiuni şi medalia de argint. Primii bani din informatică i-a câştigat  în clasa a XII-a dar mult-doritul calculator de gaming şi l-a cumpărat în anul II de facultate. A absolvit Facultatea de Informatică din cadrul UBB Cluj-Napoca, a urmat stagii plătite de internship la Facebook în New York şi la Google, dar a decis să revină în România şi să devină antreprenor şi mentor pentru tinerii pasionaţi de informatică şi pentru oricine doreşte să devină bun programator. În prezent este coach la WellCode.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările