VIDEO Ce spun studenţii despre corupţia din România şi care ar fi soluţiile: „Este o boală care angrenează societatea într-un proces autodistructiv“

VIDEO Ce spun
studenţii despre corupţia din România şi care ar fi soluţiile: „Este o boală care angrenează societatea într-un proces autodistructiv“

Abigail-Florina Dan din Cluj-Napoca a câştigat competiţia de discursuri

Joi, s-a desfăşurat finala concursului studenţesc de discursuri „Nu corupţiei!”, organizat de Ambasada SUA în România. Din cei opt concurenţi, câştigătoare a  fost aleasă o studentă din Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul a avut loc la American Corner din Biblioteca Naţională a României, cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Corupţiei. Patru fete şi patru băieţi veniţi din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, s-au întrecut în discursuri “despre ce înseamnă România fără corupţie pentru ei”.

Juriul, alcătuit din Ambasadorul SUA, Hans Klemm, Anabella Costache de la asociatia Funcky Citizies şi domnul Bogdan Petrache de la firma Mega Company, a decis trei premianţi.

Primul loc i-a revenit lui Abigail-Florina Dan din Cluj-Napoca. 

Ştiu că lupta anticorupţie începe cu mine. Începe cu acţiunile mele, cuvintele mele, atitudinea mea. Poate nu e mult, dar e un început. (…) Azi eu aleg drumul mai lung sau chiar mai greu, dacă asta înseamnă că nu voi face compromisuri”, a afirmat ea, în discursul prezentat în limba engleză.

Pe locurile II şi III s-au clasat Luiza-Maria Iordache, studentă în Bucureşti, şi Mihaela-Simona Zegreanu, studentă la Târgu Mureş.

Premiul întâi a constat într-un laptop, iar câştigătoarele premiilor II şi III au fost răsplătite cu o cameră video GoPro, respectiv o baterie externă performantă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: