UMF „Carol Davila” urcă în Top Shanghai

UMF „Carol Davila” urcă în Top Shanghai

UMF ”Carol Davila” a urcat în Top Shanghai, un clasament de prestigiu academic

Universitatea de Medicină şi Farmacie ” Carol Davila” din Bucureşti a urcat în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaţionale ale universităţilor – TOP Shanghai – poziţionându-se, anul acesta, în intervalul 151-200 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine”.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o universitatea noastră în acest prestigios top internaţional, în ultimii ani, demonstrează că întreaga comunitate academică de la Carol Davila, a depus eforturi remarcabile în planul cercetării ştiinţifice medicale. Aceste eforturi devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, după cum se poate vedea la o privire de ansamblu în clasament.  Trebuie să susţinem eforturile iniţiate în ultimii 8 ani, de dezvoltare a capacităţii de cercetare disponibile în UMFCD. Alături de aceste acţiuni, vom identifica şi aplica în următoarea perioadă mecanisme suplimentare de motivare şi stimulare ale cadrelor noastre didactice pentru a se implica şi mai mult în activitatea de cercetare. Astfel, vom putea menţine acest trend ascendent şi vom deveni un lider european regional”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ” Carol Davila” din Bucureşti.   
 
Pentru a fi incluşi într-un clasament pe un domeniu, universităţile trebuie să aibă un număr minim de publicaţii de cercetare în perioada 2014-2018.
 
Pragul de publicare este diferit în funcţie de subiectele  pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science şi InCites. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: